MİNİK ELLER TOPRAĞA DEĞDİ!

Çocukların toprakla buluşmalarını sağlamak amacıyla protokol imzalandı. Öğrencilerin bitki yetiştiriciliğinin evrelerini gözlemleyerek, deneyerek öğrenmeleri hedefleyen “Minik Eller Toprakla Buluşuyor” projesi sonunda ödül aldı.

Tarih: 19.11.2021 17:48
MİNİK ELLER TOPRAĞA DEĞDİ!

Sinan AYDIN

Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında çocukların toprakla buluşmalarını sağlamak amacıyla protokol imzalandı. İmzalanan protokolle tarım ve eğitim arasında yapılması planlanan projeler ve ortak çalışmalar ile ilgili işbirliği yürütüldü. Protokol kapsamında öğrencilerin bitki yetiştiriciliğinin evrelerini gözlemleyerek, deneyerek öğrenmelerini hedefleyen “Minik Eller Toprakla Buluşuyor” projesi gerçekleştirildi.

OKULLARDA MİNİKLER TOPRAKLA BULUŞTU

Bu proje ile 1000 öğrenciye aş otu, roka, tere ve Hınıs fasulyesi tohumları dağıtımı yapılmaya başlandı. Bitkilerini evlerinde yetiştiren çocuklar, bu sayede bitkileri tanıyarak, araştırmaya, incelemeye, gözlemlemeye, üretmeye ve öğrendiklerini hayata geçirmeye başladılar. “Minik Eller Toprakla Buluşuyor” projesiyle; çocukların sebze yetiştirme evrelerini deneyimleyerek öğrenmesi ve kendi yetiştirdiği ürünü tüketme zevkini yaşaması amaçlandı. Bu proje ile çocuklar toprakla bağ kurdu, gıdaların sofralara gelme aşamalarında sarf edilen emeği gördüler, gıda israfından kaçınma konusunda farkındalık kazandılar.

MİNİK ELLER BAŞARISINA ÖDÜL

Çocuklar, bir bitkinin bakımını üstlenerek sorumluluk duygularını geliştirip sebze ve meyveyi market raflarında gören tüketici rolünden sıyrılıp üretici rolü üstlenecekler ve temel üretim tekniklerini öğrendiler. Ayrıca Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ilk ve ortaöğretim okullarında “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” sloganı ile eğitim çalışmaları kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Minik Eller Toprakla Buluşuyor Programı kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün verdiği tohumları yetiştiren ve sonrasında sosyal medya hesaplarından yetkililere yetiştirdiği bitkilerin fotoğraflarını gönderen öğrencilerden Sümeyye Çolak'ı, yetkililer Aziziye ilçesi Dadaşkent Ortaokulunda ziyaret etti. Öğrenciye hediyesini  Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hüseyin Daldal takdim etti.