Minik ellerle vefa buluşması!

'Minik Eller Toprakla Buluşuyor' projesi çerçevesinde 1000 öğrenciye aşotu, roka, tere ve fasulye tohumları dağıtıldı. Bitki yetiştiriciliğinin evrelerini gözlemleyerek - deneyerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla yapılan etkinliği

Tarih: 17.10.2021 19:26
Minik ellerle vefa buluşması!


Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, 'Minik Eller Toprakla Buluşuyor' projesi yürütüldü. Çocukların toprakla buluşmalarını sağlayarak bitki yetiştiriciliğinin evrelerini gözlemleyerek - deneyerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla imzalanan protokol çerçevesinde, anlamlı proje hayata girildi.

BİN ÖĞRENCİYE; AŞOTU, ROKA, TERE VE FASULYE TOHUMLARI DAĞITILDI...

Proje ile 1000 öğrenciye Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile aşotu, roka, tere ve fasulye tohumları dağıtımı gerçekleşti. Tohum dağıtılan çocuklardan tohumları evlerinde yetiştirmeleri ve bitkilerinin gelişim sürecini fotoğraflayarak proje sorumluları ile paylaşmaları istendi.  Etkinliğe katılan öğrenciler, yetiştirdikleri bitkilerin fotoğrafını yetkililerle paylaştı.

TARIMA OLAN İLGİ SEVİNDİRDİ

İl Tarım Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bitkilerinin gelişim sürecini fotoğraflayarak paylaşan öğrencilerden Özel Güneş Ortaokulu öğrencisi Yunus Alp Yavuz’u okulunda ziyaret etti. Öğrenciye Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hüseyin Daldal tarafından kitap hediye edildi. İl Tarım ve Oman Müdürlüğü proje sorumlusu Hüseyin daldal tarafından yapılan açıklamada, '' İlgilerinden dolayı Özel Güneş Ortaokulu Müdürü Abdulhamid Yildirim’a teşekkür ederiz. Yunus Alp’e ve etkinliğimize katılan tüm çocuklara da teşekkür eder, tarıma olan ilgilerinin sürmesini dileriz'' dedi.