MİNİK YÜREKLERDEN BÜYÜK DAVRANIŞ

Erzurum Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Turgut Özal Ortaokulu öğrencilerinden anlamlı kermes

Tarih: 14.12.2023 23:36 Güncelleme: 14.12.2023 23:39
MİNİK YÜREKLERDEN BÜYÜK DAVRANIŞ

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

ÇEDES değerler kulübü çalışması kapsamında Turgut Özal ortaokulu öğrencileri Gazze’ye yardım kermesi düzenlendi.

 Kermese veliler ve çevre halkı tarafından yoğun katılım sağlanırken kermeste elde edilen gelir 23 bin 180 TL Diyanet İşleri Başkanlığının ÇEDES programı kapsamında açılmış hesabına yatırıldı. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Turgut Özal Ortaokulu yetkilileri, kermeste elde edilen gelirin 23 bin 180 TL Diyanet İşleri Başkanlığının ÇEDES programı kapsamında açılmış hesabına yatırıldığını söylediler. 

Yetkililer,”  Turgut Özal ilköğretim okulunda eğitim gören öğrenciler, Gazze'de İsrail'in saldırılarına maruz kalan çocuklar için okulda düzenlenen kermeste satışa sundukları ürünlerden elde ettikleri geliri, Filistin'e ulaştıracak. Filistin'de akan kanı durdurmak ve oradaki kardeşlerimize olabildiğince yardım edebilmek için bu etkinliği hazırladık. Yaptığımız yardım faydalı olacaktır. Filistinli kardeşlerimiz çok zulüm görmekte, her gün binlerce insan ölmektedir. Başta kadın ve çocuklar olmak üzere Müslüman kardeşlerimiz katledildi. Bu bir savaş değil, katliamdır. Bizlerde Filistinli kardeşlerimizin acısına ortak olmak istedik ve kermes çalışmasında bulunduk. Düzenlediğimiz kermesimize öğrenci velileri ev ve işyerlerinden pasta, kek ve içecekler getirdi. Buradan elde edeceğimiz parayla bir nebze de olsa kardeşlerimizin derdine deva olmasını diliyoruz. Başta okul hocalarımız ve idarecilerimize ve öğrenci ailelerine olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”