MİT’in 'Hayalet Hücreleri' 12'den vurdu

Milli İstihbarat Teşkilatı 2018'in ağustos ayı itibariyle terörle mücadele konseptini değiştirdi. Analitik, teknik ve operatif imkanlar ile insan istihbaratı yeteneklerini bir araya getirerek terör örgütlerine büyük darbe vurdu.

Tarih: 17.07.2023 14:10
MİT’in

MİT, 2018'in Ağustos'undan bu yana terörle mücadele için analitik, teknik ve operatif imkanlar ile insan istihbaratı yeteneklerini bir araya getirerek Türkiye'nin mevcut terörle mücadele konseptine farklılık kattı. Bu anlayışla birlikte terör örgütlerinin lider ve yönetici kadroları meskun mahal ya da kırsal alan gözetilmeden hedefe kondu. Irak ve Suriye'de bu anlayış çerçevesinde terör örgütlerine yüzlerce operasyon düzenlendi.

2 BİN TERÖRİST ETKİSİZ

2018-2022 arasında 400 ten fazla üst ve orta kademe lider ve yönetici etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda 2 binden fazla terörist etkisizleştirildi

BİLİNENDEN ÇOK FARKLI

MİT'in son dönemdeki operasyonlarında kimi zaman bilinen istihbarat tekniklerinin de ötesine geçildi. PKK’nın üst düzey isimlerini, kurduğu yerel istihbarat ağı ile takip eden MİT, saha ajanları vasıtasıyla örgüt mensuplarının gizlilik içerisinde hareket ettiğini tespit etmekle yetinmedi.

HİÇ BEKLEMEDİKLERİ ANDA

Birbirinden tamamen habersiz “istihbarat şebekeleri" hiç beklemedikleri anda teröristlere darbeyi vurdu. Sahadaki kaynaklarını belirli aralıklarla bölgeye sevk eden, bölgede bulunan ekibini de sık sık değiştiren MİT, birbirinden tamamen habersiz “hayalet şebekeleri" ile terör örgütlerine büyük darbe vurdu.

KK'NIN IRAK SORUMLUSU 'HAYALET'LERCE ETKİSİZLEŞTİRİLDİ

MİT'in son dönemde bu tür operasyonlarına örnek olarak PKK’nın Irak İstihbarat Sorumlusu Hasan kod Celal Kaya'nın Irak/Sülaymaniye kırsalında etkisizleştirilmesi verilebilir. Irak/Erbil’de, 17/07/2019’da Türk Diplomat Osman Köse’nin şehit edildiği eylemin de azmettiricisi olan Hasan kod Celal Kaya, uzun zamandır Irak’ın kuzeyinde faaliyet gösteriyordu.

Sahadaki kaynaklarını belirli aralıklarla bölgeye sevk eden ve Celal Kaya'ya dair istihbarat elde eden MİT, dikkat çekmemek adına bölgede bulunan ekibini de sık sık değiştirdi. Birbirinrden tamamen habersiz “istihbarat şebekeleri” kullanıldı ve Celal Kaya’nın faaliyetleri adım adım takip edildi. Örgütün istihbari ağına ağır bir darbe indirmek amacıyla en uygun olan zamanda MİT’in düğmeye basması ile operasyon başarı ile tamamlandı. Celal Kaya etkisiz hale getirildi.

2023 YILINDA ÖLDÜRÜLENLER

PKK/KCK özel güç bünyesinde faaliyet gösteren ve örgütün iletişim altyapısından sorumlu olan Rodi kod Emre Şahin, MİT’in Irak/Gare’de gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirildi.

PKK/YPG’nin Ayn El Arap Ekonomi Sorumlusu Tuba Karakoç’u Suriye/Ayn El Arap’ta gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirildi.

PKK/YPG’nin Hol Eyaleti Genel Sorumlusu Bager Türk kod Haydar Demirel’i Suriye/Tel Hamis’te gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirildi.

Irak/Gare’de PKK/KCK Özel Güç Kurye Sorumlusu Soro Guyi kod Müslüm Ürper etkisiz hale getirdi.

PKK/KCK Özel Güç Havacılık Birimi Sorumlularından Deniz Bahri kod TEKİN OKAN’I IRAK/GARE alanında gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.

PKK/KCK-PYD/YPG’nin sözde Rakka Alanı Sorumlularından Baran Kurtay kod Mehmet Sarı’yı, 14 Nisan 2023 günü Suriye Kamışlı’da düzenlediği gizli bir operasyonla etkisiz hale getirdi. 

PKK/KCK-PYD/YPG Münbiç istihbarat yapılanması içerisinde sorumlu seviyede faaliyet yürüten, güncel olarak Fırat Kalkanı Harekat alanı başta olmak üzere harekat bölgelerine örgüt tarafından eylem amacıyla yapılan malzeme ve unsur aktarımından sorumlu olan PKK/KCK-PYD/YPG unsuru Heysem Abu Dahham kod Heysem Cuma, MİT tarafından gerçekleştirilen operasyon neticesinde 09 Temmuz 2023 günü Münbiç’te etkisiz hale getirilmiştir. HABER MERKEZİ