MNG Esnafının Kira Sıkıntıları Devam Ediyor!

Doğu Anadolu’nun en büyük alışveriş merkezi olan MNG Alış-veriş ve Yaşam Merkezi esnafı kira fiyatlarından muzdarip.

Tarih: 21.10.2023 13:30 Güncelleme: 21.10.2023 13:33
MNG Esnafının Kira Sıkıntıları Devam Ediyor!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

MNG AVM de ki işletmelerin, kiralarının yüksek olması esnafı zor duruma düşünüyor. Kiraların metrekareye göre ödendiğini söyleyen esnaf, her katta ki yoğunluk oranının aynı olmadığını kazançların kattan kata değiştiğini ifade etti. 

Orta düzeyde ki işletmelerin ortalama metre kare fiyatları 606 TL olduğu bilgisini veren esnaf, işletmenin büyüklüğüne göre metrekare fiyatının da değiştiğini söyledi. 

Bazı AVM esnafından alınan bilgiler şu şekilde;

“En kalabalık katlar -1 ve yemek katlarıdır. Buralarda da büyük markalar olduğu için çok kalabalık oluyorlar. Tabi oranın kirası da büyüklüğe göre değişiyor. Kiralar burada metrekare başına ödeniyor. Örneğin orta büyüklükte bir işletmenin kiraları 80 ile 90 bin TL arasında değişiyor. Daha büyük işletmelerin ise söylediğim gibi metrekare başına fiyat alınıyor. Çoğu işletme de zaten kirasını rahat ödeyemiyor. Bayilere bağlı olan işletmelerin kirasını bağlı olduğu firma karşılıyor. Ancak kurumsal olmayan işletmeler kira sıkıntısını çok fazla yaşıyor. Bunun nedeni de piyasanın pahalı olmasından kaynaklanıyor. Ürünü alan müşteriler genellikle taksitle ürün alıyor, peşin para ödeyen müşteri çok nadir oluyor. Bunun dışında AVM’nin ortak giderleri; elektrik, ısınma, temizlik, güvenlik vb. ödemeleri çok fazla bundan dolayı da sıkıntılar çekiyoruz.”