MOBBİNGLE MÜCADELE TEMEL SLOGANI

Mobbing, işyerinde bir ya da birden fazla çalışana belirli bir süre boyunca sistemli olarak yapılan ve yıldırma, işten ve işyerinden uzaklaştırma, baskı altına alma gibi amaçlarla ve kötü niyetle gösterilen davranış bütünüdür.

Tarih: 27.05.2023 15:31 Güncelleme: 27.05.2023 15:32
MOBBİNGLE MÜCADELE TEMEL SLOGANI

www.erzurumgunebaki.com/ Mihrimah Nefise DURDAĞ

Mobbingle mücadele temel sloganı liyakatli yöneticilerin olması gerektiğini ifade eden Türk Eğitim Sen Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy, mobbingin temelinde birilerinin atadığı yöneticilerin sözüyle hareket etme ve o birilerine yandaş devşirme noktasında eylemlerinden kaynaklı karşılık bulamadıklarında baskı ve mobing ortaya çıktığını söyledi.

Gürsoy,’’ Türk Eğitim Sen’in mobingle mücadelemizin temel sloganı liyakatli yöneticilerdir. Eğer liyakatli yöneticiler iş başına gelirse doğal olarak mobing ortadan kalkacaktır. Mobingin temelinde birilerinin atadığı yöneticilerin sözüyle hareket etme ve o birilerine yandaş devşirme noktasında eylemlerinden kaynaklı karşılık bulamadıklarında baskı ve mobing ortaya çıkıyor. Liyakatli olmayan yönetici, benim verdiğim görevleri yapmıyor doğrultusunda organizasyonunu yapıyor. Temelinde benim söylediğim yere gelmedi vardır.  Yönetici gerek İl Milli Eğitimin atadığı olsun gerekse son dönemlerde özellikle 2014 milat olup yetkiyi elinde bulunduran sendikanın aracılığıyla atanan yöneticilerin kendi atamasının yapıldığı sendikaya üye devşirme noktasında çalışanla çatışmaya girmesi ve bu çatışma sonucunda öç alma duygusunun ön plana çıkmasından doğan hadisedir. Liyakatli yönetici sınırlarını bilen, haklarını bilen yöneticidir. Çalışanında hakkını koruyan yöneticidir. Dolayısıyla liyakatli bir atama sistemi olursa doğal olarak hakkını ve sınırlarını bilen yöneticiler iş başında olacağından sorunlar en asgariye inecektir. Bu sebeple Türk Eğitim Sen’in temelinde liyakatli yönetici görevlendirilmesi felsefesi var. '’dedi