Mobil Atık Merkezleri Çoğalıyor

Yakutiye Belediyesi’nin ve diğer belediyelerin de katkılarıyla şehrin dört bir yanına yerleştirilen geri dönüşüm konteynırları sayesinde, “Sıfır Atık Projesi” şehri temizliyor.

Tarih: 30.12.2022 12:20
Mobil Atık Merkezleri Çoğalıyor

Aynı zamanda elektrik üreten mobil merkezler, vatandaşların beğenisini topluyor.

Talha KOCA

Erzurum’da ve ülkenin dört bir yanın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın kontrolünde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında, tüm şehirler de yürütülen bu özel çalışma Erzurum’da da büyük bir titizlikle devam ettiriliyor. Şehrin çoğu köşesinde yer alan Mobil Atık Merkezleri, 7 ayrı bölmeden oluşuyor. Bu mobil konteynırlar kağıt, cam, plastik, pil atıkları, bitkisel yağ atıkları, metal ve küçük elektronik eşya bölümleri olmak üzere, her bir madde için ayrı ayrı hazneleri bünyesinde barındırıyor. 

YAKUTİYE BELEDİYESİ ÖNCÜ OLDU

Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar’ın proje başlangıcında yapmış olduğu açıklamalar da atıkların ayrıştırılarak geri dönüşüme gitmesiyle birlikte daha temiz ve sağlıklı bir şekilde yaşanılabilir çevre oluşturmak istedikleri ve hedeflediklerini belirtmişti. Yürütülen bu kapsamlı proje daha da büyütülerek mobil atık merkezleri çoğaltıldı. Hemen hemen her ana cadde de yer alan bu mobil konteynırlar sayesinde şehir daha temiz bir görüntüye sahip oluyor. 

GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETİMİ

Estetiksel açıdan da güzel bir tasarım ürünü olan Mobil Atık Merkezleri, üzerlerinde yer alan güneş panelleri sayesinde de elde ettikleri enerjiyi elektriğe dönüştürüyorlar. Elde edilen enerjisi sayesinde atık merkezleri ihtiyacı olan elektriği de üretmiş oluyor. Vatandaşların kolaylıkla ulaşabileceği noktalarda yer alan bu konteynır merkezler, belirlenen günler de belediye ekipleri tarafından açılarak biriken atıklar        Yakutiye Belediyesinin ve Doğunun ilk birinci sınıf Atık Getirme merkezinde toplanarak, 14 çeşitte ayrıştırılıp geri dönüşümü sağlanıyor.

VATANDAŞLAR PROJEDEN MEMNUN!

Yürütülen proje kapsamında kentin birçok noktasında yer alan geri dönüşüm merkezlerinden vatandaşlar da memnun olduklarını belirttiler. Bu konteynırlar sayesinden çöp konteynırlarında ki kötü kokulardan da kurtulduklarını aktaran vatandaşlar projenin öncülerine teşekkür ettiklerini dile getirdiler.