Mobilyacı esnafının yüzü gülüyor.

Mobilya esnafı  gelen zamlardan etkilenmedi.

Tarih: 22.09.2023 21:25 Güncelleme: 22.09.2023 23:18
Mobilyacı esnafının yüzü gülüyor.

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Mobilya fiyatlarına gelen zamlar Erzurum’daki mobilya esnafının işlerinde bir etki yaşamadıklarını ifade eden Mobilya esnafı Bahattin Duran,  mobilya fiyatlarında geçmiş dönemlere göre iki katına çıktığını söyledi. 

Duran,” Mobilya fiyatlarının artmasıyla bizim işlerimizde düşüş yaşanmadı. Şuanda işlerimiz çok iyi durumda olduğunu ifade edebilirim. Mutfak dolap fiyatları 35bin TL olurken yatak odası yapımı fiyatı 40 bin TL’ye yükseldi. Geçmiş yıllarda işlerimiz çokta iyiyi idi. Bu iki yıl içerisinde Türkiye genelinde tüm ürünlerin zamlanması vatandaşların alım gücünün düşmesi bizim işlerimizin de eskisi gibi çok fazla iş yapamasak bile işlerimizde çok düşük yaşanmadı. Mobilya sektöründe en büyük sorun çırak bulamıyoruz. Erzurum’da mobilya sektöründe çırak bulmak ve yetiştirmek zor oluyor. Devletimiz meslek okullarında özellikle mobilya imalatında yetiştirilmesi için mobilya ustaları yetiştirmek adına çırak okulları açmalı ve destek vermelidir.” 

“Her yetişkin insanın böyle bir el becerisine ihtiyacı var”

“Aileler çocuklarını sanat öğrenmeleri, boşta gezip yanlış işler yapmamaları için güvendikleri işyerlerine teslim ediyorlar. Her yetişkin insanın böyle bir el becerisine ihtiyacı vardır. Bu çocuklar da bunu ediniyorlar. İnşallah mesleğimizi yaparak bir adım ileriye götürürler.  Öğrencilerden isteyenler de okullarını bitirdikten sonra sanayimize dönüş yapacaklardır. İnşallah memnun kalmışlardır. Onları yetişmiş birer insan olarak aramızda görmek isteriz. Gençler, çocuklarımız mobilya sektörüne her zaman lazım. Liseyi bitirmeden sanayilere gelmeleri artık imkânsız… Liseyi bitirip üniversiteyi düşünmeyenler sanayiye dönüş yapıyorlar. Onlara hep ihtiyaç var. Mesleği ileriye götürecek olanlar onlardır. Bir yerden başlamaları gerekiyor. İnşallah içimizden birileri çıkacak ve mesleği devam ettirecek. Sanayide çırak sıkıntısı yaşanıyor. Bu ihtiyaç da okullarda eğitim alan öğrencilerle karşılanıyor. “