MOBİLYACILAR İSYANDA!

Aymobsan sahibi ve mobilya ustası Mustafa Aydın, mobilyacıların ve kerestecilerin bitmek bilmeyen sıkıntılarından bahsetti.

Tarih: 11.11.2023 17:46
MOBİLYACILAR İSYANDA!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

En büyük sıkıntının başında dükkânların küçüklüğü olduğunu söyleyen Mustafa Aydın, kolonsuz ve geniş alanlı dükkânların olmasının makineler ve çalışanlar için daha rahat bir ortam olacağını vurguladı.

“İkinci olarak sokaklar aşırı derece de dar, iki sıra araba çekildiği zaman büyük araçların geçişi çok zorlaşıyor” ifadelerini kullanan Aydın, yol üzerinde malzeme yüklenip boşaltıldığından dolayı yolun kapandığını söyledi.

“SULARIMIZ PASLI AKIYOR”

“Keresteciler de aynı şekilde dükkânları yetersiz olduğu için malzemelerini yola diziyorlar ve yolu kapatmak zorunda kalıyorlar. Söylemek istediğim burada, keresteciler ve mobilyacıların olduğu yerde büyük bir sıkışıklık sorunu var. Tabi aynı sorun kaportacıların olduğu bölümde de var. Onların alanları da çok dar ve sıkışık. Sularımızdan pas akıyor artık. Şebekelerimizden kaynaklanan bir durum değil bu, tamamen şebeke borularıyla ilgili bir durum.”

ŞİMDİ BAŞLASALAR 10 YIL SÜRER

“Şehrin çok içinde kalmaya başladık. Alt tarafımızda ve üst tarafımızda yeni TOKİ’ler yapılmaya başlandı. Bu da bizim için bir problem. Günün birinde o TOKİ’leri devam ettirmek isteyecekleri zaman bizi buradan kaldırmak isteyecekler ve sanayi de yaklaşık 500 dükkân var. Bu dükkânları bir anda başka bir yere taşımak imkânsızdır. Sokak sokak dükkânları kaldırmaya başlasa bile şimdi başlasalar bile bu söylediğim şey 10 yıl sürebilir.”

“YENİ KERESTECİLER SİTESİ TAM BİR…” 

“Yeni yapılan keresteciler sitesi hakkında konuşmak gerekirse; orası tam bir muamma. 4 yıl önce başladılar, hâlâ bitiremediler ve her sene, seneye bitecek şeklinde söylemlerde bulunuyorlar. Sanırsam 8 tane dükkânın yüzeysel çalışmalarını bitirdiler. Ancak, örneğin oraya buradan 8 tane dükkân taşınırsa, oraya giden hiçbir otobüs olmadan, hiçbir market olmadan insanlar orada nasıl çalışmalarını sürdürecek? Söylediğim gibi orası tam bir muamma.” 

“SHOWROOM OLMALI”

Ankara’da ki gibi bu sanayide de showroom olması gerektiğini ifade eden Mustafa Aydın, “Bunun içinde söylediğim gibi daha fazla alan olması gerekiyor. Bu, buraya gelen müşteriler içinde güzel bir imkân olurdu. Çünkü müşteri buraya gelirdi, ihtiyacı olan her şeyi buradan karşılayıp giderdi” dedi.  

YETKİLİLERE DUYURULUR!

“Biz bu konular için, Belediyelerden, Valilikten, STK’lardan Erzurum’u sahiplenen insanlardan daha fazla çalışmalarını istiyoruz” ifadeleriyle açıklamalarına devam eden Aydın, “Burası, Erzurum’da ticaretin en sıcak döndüğü yerlerden birisidir. Her şehirde olduğu gibi buraya biraz daha fazla özen gösterilmesi ve isteklerin dinlenilmesi gerekiyor” diyerek konuşmasını sonlandırdı.