MOBİLYACILAR ODASI SANAYİ SİTESİ'NİN EN KISA ZAMANDA BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Geçen yıl Kasım ayının 1’ itibariyle temeli atılan Mobilyacılar Odası Sanayi Sitesinin inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Tarih: 09.05.2023 18:21 Güncelleme: 09.05.2023 20:29
MOBİLYACILAR ODASI SANAYİ SİTESİ

www.erzurumgünebakıs.com Rabia ASLAN KARAKAŞ 

Yapılacak olan Mobilyacılar Odası Sanayi Sitesinde yaklaşık 1. etap da 119 tane iş yeri ve 2.etap da 180 işyeri 1 tane idari bina üzere olmak üzere toplam 300 iş yeri kurulacağını ifade eden Erzurum Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Murat Nohutçu,  temeli atılan ve en kısa zamanda bitirilmesi hedeflenen Mobilyacılar Odası Sanayi Sitesinin Türkiye’de ve Erzurum’da tek olacağını söyledi.

Nohutçu,” Geçen yıl Kasım ayının 1’ itibariyle temeli atılan Mobilyacılar Odası Sanayi Sitemizin inşaat çalışmaları aralıksız devam etmekte olup,  şu anda 1.etap da yaklaşık 119 tane iş yeri ve 1 tane idari bina olmak üzere toplam da 300 iş yeri olacak 2. etap da geriye kalacak 180 tane iş yeri inşaatlarını da zamana yayarak hedef 2026  yılında tamamlamayı planlıyoruz  .Şu anda 119 iş yerinin  yapımlarına başlamış bulunuyoruz.   Yaklaşık 60 dükkânın hafriyatını aldık kalıp çakıldı demir, kuru beton atıldı ilerde ki süreç yaklaşık iki ay içerisinde 10 ila 20 tane bina dikeceğiz. Yılsonuna kadar hedefimiz 119 iş yerine  tamamlamak ama maddiyatımız gücümüz iyi olursa burayı en kısa zamanda bitirmeyi temenni ediyoruz insanlara böyle bir vaadimiz var dükkân yerine, fabrika diyoruz çünkü standart dışı bir şeyler yaptık. Erzurum da öyle bir iş yeri yok hatta Türkiye geneli yok diyebilirim standart dışı yüksekliğe sahip yaptığımız bina bizim hedefimiz bütün mobilyacıları orada toparlamak istiyoruz. Şu anda yaklaşık 120 tane üyemiz var gelen talepleri almıyoruz özelliği dışarıdan kimseyi almıyoruz mobilya imalatçısı dışında kimseyi almamayı hedefliyoruz çünkü mobilya sanayisi bundan beş yıl önce bakanlık bizden bir cd çalışmamızı istedi cd halledip sanayi bakanlığına gönderdik. 450 tane yaklaşık mobilyacı var bunun 312 tanesi imalatçı binaların altında çalışıyor. Böyle bir projenin de memleketimiz için olmazsa olmazı diyerek yola çıktık. Çok sıkıntılar yaşadık ama  gelinen noktada Mobilyacılar Odası Sanayi Sitesinin yapımının başlatmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. En kısa zamanda burayı bitirip esnafımıza kazandırmak istiyoruz. İşin bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”