MODERN VE ÖDÜLLÜ KÜTÜPHANE!

İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi ödül aldı

Tarih: 17.05.2022 17:50
MODERN VE ÖDÜLLÜ KÜTÜPHANE!

 

Erzurum İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi, 2022 erişebilirlik ödülüne layık görüldü. Kültür Müdürü Cemal Almaz, ödülü Bakan Yanık'ın elinden aldı.

Sinan AYDIN

Türkiye'nin en büyük İl Halk Kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Erzurum İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi, 2022 erişebilirlik ödülüne layık görüldü. Ödülü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz Aile ve Sosyal Politiklar Bakanı Derya Yanık'ın elinden aldı. Sosyal donatılarıyla hizmet veren ve modern şekilde inşa edilen İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi, başarısını taçlandırdı.

İLK ÖDÜLÜNÜ ALDI

Her kesimden ilgi gören Erzurum İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz Temmuz ayında açılmıştı. Merkez Yakutiye ilçesindeki 10 bin metrekare alan üzerine kurulan kütüphane, 9 bin metrekarelik kapalı alanıyla Kültür ve Turizm Bakanlığına ait Türkiye'deki sayılı halk kütüphaneleri arasında yer alıyor. Türkiye'nin en büyük İl Halk Kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Erzurum İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi, 2022 erişebilirlik ödülüne layık görüldü.

CEMAL ALMAZ: BU GURURU HEPİMİZİN

Ödülü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz Aile ve Sosyal Politiklar Bakanı Derya Yanık'ın elinden aldı. Konu ile ilgili bilgilendirmede bulunan Cemal Almaz, '' İsmail Saib Sencer, Türkiyemizin en büyük  İl Halk Kütüphamesi. 2022 erişebilirlik ödülüne layık görüldü.Ödülümüzü Millet Kütüphanesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızdan aldık. Erzurum'a hayırlı olsun. Bu gururu hepimizin.'' dedi.   Erzurum'da 1873 yılında doğan İsmail Saib Sencer'in adının verildiği kütüphane, birçok imkanıyla misafirlerini cezbediyor.

ÇOK MODERN KÜTÜHPANE

Çocuk oyun alanları, konferans, sinema, her yaşa uygun okuma, sesli çalışma, bilgisayar ve büyükler için oyun salonları gibi birçok sosyal donatısıyla her kesime hizmet veren kütüphaneye giren adeta çıkmak istemiyor. Kütüphanede tarihi eser niteliğindeki kitapların yanı sıra her yaştan insanın ihtiyaç duyduğu binlerce eser yer alıyor. İnsanların birlikte çalışabilecekleri ortamların oluşturulduğu kütüphanede; spor, konferans, sinema salonları ve atölyeler bulunuyor. Ayrıca sesli salonlar var ve bu Türkiye'de ilk defa denendi.