Moskova'ya drone saldırıları

Rusya’nın başkenti Moskova’da iki gökdelene gerçekleştirilen drone saldırısının ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, “Savaş artık Rusya’ya taşınıyor" ifadelerini kullandı.

Tarih: 31.07.2023 15:19
Moskova

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Rusya'ya gerçekleştirilen dron saldırısının ardında ”Ukrayna güçleniyor. Savaş yavaş yavaş Rusya topraklarına, sembolik merkezlerine ve askeri üslerine geri dönüyor ve bu kaçınılmaz, doğal ve kesinlikle adil bir süreç” sözleritle konuştu.

Saldırıların ardından, Zelenski'nin sözleri saldırıyı üstlendiğine yorumlandı. Başkent Moskova’ya sabaha karşı gerçekleştirilen saldırının ise detayları ortaya çıktı. Ofislerin bulunduğu iki gökdelene isabet eden drone bir güvenlik görevlisini yaraladı. Saldırıda binanın bir katı ve dış yüzeyi de hasar aldı. İş merkezlerinin bulunduğu bölge trafiğe kapatılırken, enkaz temizleme ve inceleme çalışmaları yapıldı.

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin binalarda oluşan hasar için ‘önemsiz’ demişti.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, dün başkente ulaşanlar dışında 3 dronun daha düşürüldüğünü açıkladı. Saldırılar nedeniyle Rusya başkentinde uçuş trafiği aksadı.

Zelenski'nin açıklaması yalnızca son saldırıya yönelik değil, Moskova son bir ayda 4 saldırının hedefi oldu. Bu saldırıların üçü ise son bir haftada gerçekleşti. Temmuz ortasında ise bir drone Savunma Bakanlığı karargahı yakınlarına düşmüştü.

HABER MERKEZİ