MOTOSİKLET SATIŞLARI İKİ KAT ARTTI

Otomobile erişim giderek zorlaşırken, daha ulaşılabilir olan motosiklete rağbet artış yaşandı.

Tarih: 05.05.2023 21:52
MOTOSİKLET SATIŞLARI İKİ KAT ARTTI

www.gunebakiserzurum.com / İhsan KUMRU

Motosiklet satışları tüm zamanların rekorunu kırarken, iki ulaşım aracı arasındaki makas hızla kapandı.

Motosiklet fiyatları yüksek olmasına rağmen satışlarda artış yaşandı. Vatandaşların yeni tercihi motosiklet oldu. Çok sayıda vatandaş sadece artan maliyetlerden değil,  toplu taşıma araçlarını kullanmaktan da kaçınınca motosiklete yöneldi. Motosiklet pazarı, son zamanların satış rekoru kırdı.

Vatandaşların araba fiyatlarının yüksek olmasından dolayı araba alamadıklarını ifade eden Motosiklet satıcısı Sedat Sefer, motosiklet satışlarında 3 kat artı yaşandı. 

Sefer,” Vatandaşlarımız arabaya binemediği motosiklette yakıt daha tasarruflu olduğu için motosiklet tercih ediliyor. Sadece akaryakıt değil, araç fiyatlarının yüksek olması ve yeni araçlarda yaşanan stok sıkıntısı da insanları motosiklete yönlendirdi. Özellikle memur kesim de artık motosiklete yönelmeye başladı. Otomobil fiyatları ve akaryakıt fiyatları artmaya devam ederse motosiklet satışları buna paralel artar. Özellikle aracı firmalar motosiklet satın alıyorlar. Sadece aracı firmalar değil birçok restoran, pastane motokurye sayısını artırdı. Bu da motosiklet satışlarına olumlu yansıdı. Şu anda satışlarımız iyi, yaza doğru daha iyi olmasını bekliyoruz. Zaten artık 3 asgari ücrete bir motor alınabiliyor. Gelen zamlardan sonra kimi vatandaşlar yaya, kimileri toplu taşımaya, kimileri de daha yakıt noktasında avantajlı olan motosikletlere yönlendi. Vatandaşlar hangisi ekonomik olarak cebine daha az yansıyorsa ona yöneliyor.”