MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde Piyade Sözleşmeli Er Bünyamin Barlık'ın arazide kayıp düşerek şehit olduğunu açıkladı.

Tarih: 28.08.2023 12:04
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 27 Ağustos 2023 tarihinde kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Bünyamin Barlık, arazide kayarak düşmesi sonucu şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

 

MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit

 



BAKAN GÜLER’DEN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de şehit Barlık için taziye mesajı yayımladı. Güler, "Kahraman silah arkadaşımız, 27 Ağustos 2023 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve MSB mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerini kullandı.

MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit

 

Piyade Sözleşmeli Er Barlık'ın şehit olduğu haberini, merkeze bağlı İçmeli köyünde yaşayan ailesine askeri ve sivil yetkililer verdi. Ailenin yaşadığı eve ve çevresine Türk bayrakları asıldı. Cenazesi Bitlis'e getirilen Şehit Barlık için İl Jandarma Komutanlığı'nda karşılama töreni düzenlendi. Karşılama sırasında güçlükle ayakta duran şehidin babası Servet Barlık'ı, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu teselli etmeye çalıştı.

Piyade Sözleşmeli Er Bünyamin Barlık için ikindide Bitlis İl jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlenecek. Törenin ardından Şehit Barlık kent merkezine 20 kilometre mesafedeki İçmeli köyünde toprağa verilecek. HABER MERKEZİ