MSB duyurdu: 2 terörist etkisiz hale getirildi!

Irak'ın kuzeyinde 2 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda yaralı ele geçirilen kadın terörist 'Marya Umut' kod adlı Şengül Bulut'un yaralarına Mehmetçik müdahale etti.

Tarih: 05.08.2023 11:53
MSB duyurdu: 2 terörist etkisiz hale getirildi!

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada 2 terörist etkisiz hâle getirilmiş, Marya Umut kod adlı Şengül Bulut isimli kadın terörist de sağ ele geçirilmişti. Mehmetçiklerimiz tarafından yaraları tedavi edilen ve devletimizin şefkatini hisseden kadın terörist, kahraman askerlerimizin kendisine nasıl davrandığını anlatıyor.

"HİÇBİR ŞEY DIŞARIDAN GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL"

Yakalan terörist şu ifadeleri kullandı: Türk askerleri beni buldular. Gerçekten bulduklarında da ilk yaptıkları şey yaralarıma müdahale etmek oldu. Su verdiler, Yemek verdiler. Ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Bulunduğum yerden beni çıkarmak için sırtlarına almayı teklif ettiler. Gerçekten yaklaşımları çok farklıydı, çok etkilendim. Hiç bir şey dışarıdan görüldüğü gibi değil. Sabahtan beri kaç defadır buradaki tüm arkadaşlar yaralarımı tekrar tekrar açıp pansuman yapıyorlar. Ellerinden ne geliyorsa onu yapıyorlar. Gerçekten bunu söylemek istedim, bu böyle bilinmelidir. HABER MERKEZİ