MTV’nin son taksit tarihi belli oldu!

Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Atabek, 2024 yılına ait Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ödeme dönemleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarih: 12.02.2024 14:10
MTV’nin son taksit tarihi belli oldu!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Atabek, MTV'nin birinci taksitinin ödeme süresinin 1 Ocak 2024 tarihinde başladığını ve 31 Ocak 2024 tarihinde sona erdiğini belirtti. İkinci taksite ait son ödeme tarihinin ise 31 Temmuz 2024 olduğunu duyurdu.

Mükelleflerin Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerini gerçekleştirebilmeleri için birçok alternatif yöntem olduğunu vurgulayan Atabek, bu ödemelerin dijital platformlardan, anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartıyla, banka hesabından havale yöntemiyle, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla, vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri ve PTT şubeleri aracılığıyla yapılabileceğini aktardı.

Atabek, mükelleflerin Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerini kolaylıkla gerçekleştirebilmeleri için dijital Vergi Dairesi (dijital.gib.gov.tr) ve GİB mobil uygulamasının yanı sıra belirtilen saat aralığında anlaşmalı bankalar, vergi dairesi vezneleri ile PTT şubelerini tercih edebileceklerini dile getirdi.

Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Atabek, mükellefleri MTV ödemelerini zamanında yapmaları konusunda uyardı ve ödemelerle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.