Muayene yaptırmayana bin 835 TL ceza

Ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayeneleri için zamanında müracaat yapmayanlar, her bir ölçü ve ölçü aleti için bin 835 TL idari para cezası ödeyecek.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Muayene yaptırmayana bin 835 TL ceza

Günebakış/Muhammed cOŞKUN

Erzurum Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayeneleri için çağrıda bulundu. Ölçü ve ölçü aletlerinin 28 Şubat´a kadar Periyodik muayeneleri yapılması gerektiğini kaydedildi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü´nün ölçü ve ölçü aleti sahiplerine yapılan açıklamada, ?Akaryakıt sayaçları, LPG sayaçları, yüksek kapasiteli elektronik ve mekanik basküller, kantarlar, meyil ağırlıklı ve elektronik teraziler, elektronik ve mekanik hassas teraziler her 2 yılda bir periyodik muayeneye tabi tutulur.´ denilmektedir. 2015 Yılı damgalı olup da 2017 yılında periyodik muayeneye tabi tutulacak ölçü aletlerinden; Akaryakıt ve LPG sayaçları, Yüksek kapasiteli elektronik ve mekanik basküller, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü´ne başvurulmalıdır. Diğer ölçü aletlerinden; Hassas teraziler, Fiyat etiketleyici teraziler 3?cü ve 4´cü sınıf teraziler Taksimetrelere ait beyannameler Yetkili Muayene Servislerine; Diğer ölçü aletlerinden; Kapasitesi 2 tondan az olan elektronik ve mekanik basküller, Kantarlar, Meyil ağırlıklı teraziler, Elektronik ve mekanik teraziler, Sıvı ölçeklerine ait beyannameler ise bağlı bulundukları Belediyelere verilmesi gerekmektedir. Ölçü aleti sahiplerinin 28 Şubat 2017 tarihine kadar ilgili kurumlara müracaat etmeleri gerekmektedir. Zamanında periyodik muayene müracaatı yapmayanlara her bir ölçü ve ölçü aleti için bin 835 TL idari para cezası uygulanması hükmü bulunmakta olup, ilgililerin idari para cezasına muhatap olmamaları için zamanında periyodik muayene müracaatlarını yapmaları hususu önemle duyurulur.? değinildi.