Muaythai ilgi ve destek artıyor

Tayland'da ortaya çıkan ve özgün adı Muay Thai olan dövüş sporu uzun yıllardır Erzurum’da da aktif olarak yapılmakta ve alanında sporcu yetiştirmektedir.

Tarih: 14.10.2023 14:49 Güncelleme: 14.10.2023 14:57
Muaythai ilgi ve destek artıyor

www.erzurumgunabakis.com/ Sedanur Bingöl 

Bugüne kadar bu alanda birçok sporcu yetiştirerek bu sporu Erzurum’da ileriye taşıyan Türkiye Muaythai Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Ümit Bingöl yaptığı açıklamalarda muaythai sporunun gerçekleştirildiği günlerden, çalışma saatlerinden ve çalışma yerlerinden bahsetti. 

Konuşmasına kendini tanıtmakla başlayan Bingöl, “Türkiye Muaythai Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi ve aynı zamanda muaythai antrenörü olarak Erzurum’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde aktif  bir şekilde bu işi sadece ben yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Bingöl,” Muaythai alanında şu anda çalışmalarımız sadece Palandöken’de bulunan Türk Telekom Short Track Salonu’nda gerçekleşmekteyken, kickbox alanında başka özel salonlarda da çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimizi ifade edebilirim".

Çalışma saatleri 

“Antrenman saatlerimiz hafta içi saat 14:00- 18:00 arası minikler grubunu kapsıyorken, saat 18:00’den sonra da büyükler gurubunu kapsamaktadır. Büyükler grubu müsabakalara hazırlanan müsabık sporculardır. Minik grubu da sporculuğa yeni adım atanlar, muaythaiye yeni girenler olmaktadır”. 

Sponsor desteği

“Bizlere sponsor olan firmaların var olduğunu belirtirken, bu anlamda esnafımızın da sporcularımıza desteklerini esirgemediklerini söyleyebilirim. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü destek veriyor ki onlar zaten her zaman destekçimiz. Bunların dışında Palandöken Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Tanas çok büyük destek veriyor. Biz burada aktif hale geçmeden önce spor salonumuz hiçbir şekilde antrenman yapılabilecek bir halde değildi. Orayı aktif hale getirdik. Gerekli olan tüm malzemeleri fazlasıyla eksik demiyim fazlasıyla palandöken gençlik ve spor ilçe müdürü ve ekibi, tesis amirlerimiz hepsi canı gönülden destek çıktılar ve ellerinden gelen her şeyi yaptılar hepsinden Allah razı olsun. Sponsor olan firmalarımız da destek veriyorlar. Ekstra yardımcı olmaya çalışan esnaflardan da çocukların ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Sporcuların velileri de ayrı bir sponsorluk yapıyorlar. Kendi çocuklarının da başka bir sporcunun gelişmesi için de ellerinden geleni yapıyorlar”.