Müdür Akar  öğrencilere gıda dersi verdi

Dünya Gıda Günü' dolayısıyla Yakutiye Çiftlik Şehit Bülent Karataş İlköğretim öğrencileri ile program düzenlendi. Program sonunda çocuklara beslenme çantası ile yiyecek ve içecek ikram edildi.

Tarih: 19.10.2022 11:20
Müdür Akar  öğrencilere gıda dersi verdi

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Dünya Gıda Günü dolayısıyla Yakutiye Çiftlik Şehit Bülent Karataş İlköğretim öğrencileri ile program düzenlendi. Progama, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, İl Müdür Yardımcısı Ferhat Han, Gıda ve Yem Şube Müdürü Nihat Yazar ile Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli katılım sağladı.

ÇOCUKLARA BESLENME ÇANTASI HEDIYE EDILDI

İl Müdürü Akar tarafından programda çocuklara sağlıklı gıda tüketiminin önemi, gıdaların son tüketim tarihi ile tarihi geçmiş gıdalarla karşılaşıldığında yapılacaklar ve gıda israfının zararları, gıda tüketimi konusunda adil ve tutumlu olma konularında bilgiler aktarıldı. Program sonunda çocuklara İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve gıda bilincine yönelik bilgilerin üzerinde yer aldığı beslenme çantası ile çanta içinde yiyecek ve içecek ikramı takdim edildi.

DÜNYA GIDA GÜNÜ NEDİR?

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim, her yıl Dünya Gıda Günü olarak kutlanıyor. 2022 yılında Dünya Gıda Günü 42. kez kutlanırken, FAO'nun kuruluşunun 77. yıldönümünün de kutlanacak. Dünya Gıda Günü aslında, 1945 yılında kurulan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) kuruluşunu kutlamak amacıyla düzenleniyor. Tüm dünyada 150'den fazla ülke bu kutlamaya iştirak ediyor. Dünyadaki açlığı ve yoksulluğu ortadan kaldırmak misyonu ile çalışan FAO, bu özel günü kutlamaya herkesi davet ediyor. Her yıl BM’nin belirlediği temalar ile iklim değişikliğinin tarımsal üretime etkisi, günümüzde yaşanan ve önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacağı öngörülen besin yetersizliğine dikkat çekilmesi hedefleniyor.