Müftü Can Kur'an Kursunu ziyaret etti

Çat Müftülüğüne bağlı kız ve erkek yatılı kursları ziyaret ederek incelemelerde bulunan İl Müftüsü Dr. Rüstem Can, burada eğitim gören öğrenciler ile bir araya geldi.

Tarih: 31.03.2023 13:09
Müftü Can Kur

Sinan AYDIN

Erzurum İl Müftüsü Dr. Rüstem Can Kur’an Kursları ziyaretine devam ediyor.  Kur’an Kurslarını ziyaret ve inceleme kapsamında Çat İlçe Müftülüğüne bağlı kız ve erkek yatılı kursları ziyaret ederek incelemelerde bulunan İl Müftüsü Dr. Rüstem Can burada eğitim gören öğrenciler ile bir araya geldi.

ÖĞRENCİLERİN DERSLERİNDEN BÖLÜMLER DİNLEDİ

Ziyareti esnasında Çat İlçe Müftüsü Sebahattin Erdoğan'dan bilgiler alan Müftü Can, Kur’an öğrenmenin ve hafızlığın ulvi bir mertebe olduğunu, herkese nasip olmayacağını söyledi. Kur’an eğitimi alan ve hafızlığa çalışan öğrencilerin derslerinden bölümler dinleyen Müftü Can, öğrencilerin güzel okuyuşlarından dolayı memnuniyetini ifade etti. Öğrencilerle ayrı ayrı ilgilenerek başarı dileklerinde bulundu.

"NE MUTLU SİZLERE, NE MUTLU SİZE KUR’AN ÖĞRETENLERE..."

Ziyaretlerde öğrencilere bir takım nasihatlerde de bulunan Müftü Can; "Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir. Kur’an-ı Kerim bizim hayat kaynağımızdır. Sizler de bu emre uydunuz ve hafız olma yolunda çalışıyorsunuz. Ne mutlu sizlere, ne mutlu size Kur’an öğretenlere, sizleri tebrik ediyor, bundan sonraki yaşantınızda da Kur’an ve onun yolundan ayrılmamanızı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.’’ dedi. Ziyarette Müftü Can'a İl Müftü Yardımcısı Müseffa Akbulut ve Çat İlçe Müftüsü Sebahattin Erdoğan eşlik etti.