Müftü Yıldırım'dan hafızlara nasihat

İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Narman'da Yatılı Kız Kur'an Kursunu ziyare edip hafızlara, ''Hıfzınızı asla unutmayacaksınız'' nasihatinde bulundu.

Tarih: 29.10.2022 19:41
Müftü Yıldırım

Sinan AYDIN

Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Müftü Yardımcısı Cahit Küçükyıldız ile birlikte Narman İlçe Müftüsü Cesim Şahin'i ziyaret etti. Müftü Yıldırım İlçe Müftülüğü faaliyetleri hakkında Müftü Şahin'den bilgi aldıktan sonra, incelemelerde bulunmak üzere Narman Yatılı Kız Kur'an Kursunu ziyaret etti. Kur’an Kursunda eğitim gören hafızlarla bir araya geldiği ziyarette Yıldırım, kurs öğreticilerinden eğitim ve öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldıktan sonra, Hafızlık sınıflarını ziyaret ederek öğrencilerin istek ve taleplerini dinledi.

HAFILARA NASİHAT: HIFZINIZI ASLA UNUTMAYACAKSINIZ

Hafızların dersine iştirak ederek, ezberlerini dinleyip öğrencilerin seviyelerini yerinde inceleyen Yıldırım, şunları kaydetti: "Kur’an’ı yaşayarak topluma örnek olacaksınız. Hafızlık, bir kitabı öylesine ezberlemek değildir. Kur’an-ı Kerim'i akla ve kalbe yerleştirmek, hayata ve ahlaka kılavuz yapmak, anlayarak aydınlattığı yoldan yürümektir. Hıfzınızı asla unutmayacaksınız. Sahip olduğunuz bu hazineyi kaybetmeyeceksiniz. Hafızlık büyük bir nimettir. Her nimetin şükrü kendi cinsinden eda edilir. Hafızlığın şükrü, onu unutmamak, yaşamak ve hayatı onunla güzelleştirmektir.”