Müftü Yıldırım'dan Sekmen'e ''1001 Hatim'' teşekkürü

Müftü Yıldırım, Erzurum'un 5 asırdır devam eden 1001 Hatim programlarına Büyükşehir Belediyesinin vermiş olduğu desteklerinden dolayı Başkan Sekmen'e teşekkür etti.

Tarih: 02.02.2022 17:52
Müftü Yıldırım

Sinan AYDIN

Erzurum Müftüsü Şahin Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i makamında ziyaret etti. Karşılıklı görüş alışverişinin bulunulduğu ziyarette, Müftü Yıldırım, Erzurum'un 5 asırdır devam eden 1001 Hatim programlarına Büyükşehir Belediyesinin vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür etti.  İlde 5 asırdır devam eden 1001 Hatim gelenği sona erdi, okunan hatimlerin duası edildi. Geleneğin sona ermesi sonrası İl Müftüsü Şahin Yıldırım, bir dizi teşekkür ziyaretinde bulunmaya başladı. Müftü Yıldırım, bu kapsamda Büyüehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti. Müftü Yıldırım, Erzurum'un 5 asırdır devam eden 1001 Hatim programlarına Büyükşehir Belediyesinin vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Sekmen'de ''böyle bir programı en güzel şekilde yaşattıkları için ben de kendilerine bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum'' dedi. Ziyarette Müftü Yıldırım'a, İl Müftü Yardımcıları, Yakutiye ve Palandöken İlçe Müftüleri ve Erzurum Din Görevlileri Dernek Başkanı eşlik etti.

55 BİN 441 HATMİN DUASI YAPILMIŞTI

Erzurum Müftüsü Şahin Yıldırım, önceki gün yaptığı açıklamada, 1001 Hatim kapsamında toplam hatim sayısını da açıklamıştı. Müftü Yıldırım, şunları söylemişti: " Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'ın teşrifleriyle 1001 Hatim Dua  programı için Erzurum Ulu Camii'de 14 Ocak 2022 tarihinde erkeklere yönelik dua programında 55.441, 15 Ocak 2022 tarihinde kadınlara yönelik yapılan dua programında ise gelen 4.066 hatimle birlikte toplam 59.507 Hatm-i Şerifin duası yapılmıştır. Yüce Mevla'm Kabul eylesin. Erzurum'dan, diğer İllerden ve Yurtdışından sure, cüz ve hatim okuyarak katkıda bulunan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, bir sonraki programda bizleri buluşturmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum."