Müftü Yıldırım'dan Sıddık Tivnikli Ortaokuluna Ziyaret

Okul mescidinde namaz kılan Müftü Yıldırım ve beraberindeki heyet,  öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Tarih: 15.11.2021 19:44
Müftü Yıldırım

Sinan AYDIN

Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Sıddık Tivnikli İmam Hatip Ortaokulu ve Hatice Cahide Tivnikli Erkek Öğrenci Pansiyonunu ziyaret etti. Milli Eğitim Bakanlığı Dini Eğitim Genel Müdürü Dr. Nazif Yılmaz ve Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz'un da eşlik ettiği ziyarette, okul mescidinde namaz kılındıktan sonra Yıldırım ve Yılmaz öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra öğrenci ve öğretmenlere muvaffakiyetler dileyerek okuldan ayrıldılar.

ABUDLLAH TİVNİKLİ'NİN BABASI ADINA YAPTIRDIĞI BİR OKUL

2019-2020 eğitim öğretim yılında hizmete giren Sıddık Tivnikli İmam Hatip Ortaokulu, Altunbulak Mahallesi’nde (Tivnik Köyü) hayırsever iş adamı Abdullah Tivnikli tarafından babası adına yaptırılan bir okul. 16 derslikli okul, ayrıca 200 öğrenci kapasiteli yurt binası ile öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılıyor.

Tivnikli soyismi nereden geliyor?

Erzurum ilinin Yakutiye ilçesinin Tivnik köyü çıkışlı olan ailenin soyismi de bu köyün isminden geliyor.

Anne ve babası kimdir?

Babaları Sıddık bey, anneleri ise Hatice Cahide hanımdır. Hatice Cahide hanımın ailesinin Erzurumlu İbrahim Hakkı hazretleri soyundan geldiği bilinmektedir. Babaları Sıddık bey, Erzurum’da ticaretle meşgul olan ve şehrin önde gelen esnaflarındandı. Sıddık bey bir dönem Erzurum Milli Selamet Partisi il başkanlığı görevini de ifa etmiştir. 1984 yılında trafık kazasında hayatını kaybetmiştir. Anneleri Hatice Cahide hanım ise Medine’deki Cennet’ül Baki’de defnedilmeyi çok arzu ediyordu. Bu duygularla her yıl umreye giden Hatice Cahide hanım, 2011 yılında “bu sene de burada vefat edip Cennet’ül Baki’ye defnedilemeyeceğiz” dedikten sonra Türkiye’ye dönüş hazırlıkları sırasında abdest alırken Medine’de vefat etmiş ve oraya defnedilmiştir.