Müftülük personeline Pardus eğitimi!

Erzurum İl Müftülüğü toplantı salonunda 20 ilçe Müftülüğü personelinin katılımıyla Pardus Majör Güncellemesi Eğitim Semineri gerçekleştirildi.

Tarih: 30.12.2021 18:39
Müftülük personeline Pardus eğitimi!

Sinan AYDIN

Erzurum’da bulunan Pardus ilçe koordinatörlerine yönelik, “Pardus Majör Güncellemesi Eğitim Semineri” düzenlendi. İki gün olarak düzenlenen seminer, Erzurum İl Müftülüğü toplantı salonunda 20 ilçe Müftülüğü personelinin katılımıyla gerçekleştirildi. Seminere katılan İl Müftü Yardımcısı Cahit Küçükyıldız,  milli proje olan Pardus İşletim Sisteminin, ülkemiz kurumlarında yaygın olarak kullanımının ve güvenlik açısından ülkemize kazandırmış olduğu sağlam temelin önemine vurgu yaptı. Pardus İl Koordinatörü Nurullah Ardahanlı, ve Ahmet Yaylalı’nın sunumuyla gerçekleştirilen seminer, Pardus ilçe koordinatörlerine uygulamalı olarak pratik eğitim verilmesiyle sona erdi. Seminer programına Erzurum İl Müftü Yardımcıları Cahit Küçükyıldız, Zeki Kaya, Şube müdürleri ve Pardus 20 ilçe koordinatörü katıldı.

PARDUS NEDİR?

Pardus, bir çeşit bilgisayar programı. Diyanet ile TÜBİTAK arasında gtiğimiz yıl PARDUS işletim sistemi işbirliği protokolü imzalanmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı ile TÜBİTAK arasında, Açık Kaynak ve Pardus dönüşümü iş birliği protokolü için Din İşleri Yüksek Kurulu Konferans Salonu’nda imza töreni gerçekleştirilmişti. İmzalanan protokol kapsamında, TÜBİTAK tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde tanıtım ve eğitim faaliyetleri, istemci bilgisayarlara Pardus kurulumu, uygulama ve sunucu sistemlerinin açık kaynak muadillerine dönüşümleri yapıldı. İstemcilerin uzaktan merkezi yönetimi için Liderahenk, kimlik yönetimi için de Engerek ürününün kurulumu gerçekleştirildi. Bu kapsamda çalışma ağını genişleten Diyanet, Pardus Majör güncellemesi ile daha kullanıcı dostu ve eski alışkanlıklara cevap veren yepyeni bir sürüm geliştirdi.