Müftülükten ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım eli

Çat Kaymakamlığı himayesinde Çat İlçe Müftülüğü tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik “İhtiyaç Sahibi Öğrencileri Giydirme” sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Tarih: 01.07.2022 10:18
Müftülükten ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım eli

Çat'ta bin öğrenciye yardım

Sinan AYDIN

Erzurum Çat Kaymakamlığı ile Çat İlçe Müftülüğü koordinesinde ihtiyaç sahibi öğrenciler için yardım kampanyası başlatıldı. Çat Kaymakamlığı himayesinde Çat İlçe Müftülüğü tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik “İhtiyaç Sahibi Öğrencileri Giydirme” sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında hayırseverlerin destğiyle temin edilen ayakkabılar, toplamda bin öğrenciye hediye edildi.

“BİN ÖĞRENCİYİ GİYDİRİP SEVİNDİRMEYİ HEDEFLEDİK”

Kampanyaya dair bilgi veren İlçe Müftüsü Sebahattin Erdoğan, “Yüce Rabbimiz razı olduğu salih kulları hakkında Kur'an-ı Kerim’de, ‘Onlar hayırda birbirleriyle yarışırlar.’ buyuruyor. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) ise, ‘Kişinin kendi malı, hayır ve iyilikler yaparak infak edip önceden gönderdiği mallardır. Mirasçısının malı ise harcamayıp geriye bıraktığı menkul, gayrimenkul her türlü maldır.’ buyuruyor. Bizler de Cenabıhakk’ın razı olduğu bu amelleri gerçekleştirmek üzere, Kaymakamlık öncülüğünde İlçe Müftülüğü olarak ‘İhtiyaç Sahibi Öğrencilerimizi Giydirme’ kampanyası kapsamında bin öğrenciyi giydirip sevindirmeyi hedefledik.” dedi.