Mühendislik fakültesinden uluslararası başarı

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Formula Student Takımı Yine Uluslararası Bir Başarıya İmza Attı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Mühendislik fakültesinden uluslararası başarı

 

Elif YILMAZ

Mühendislik Fakültesi tarafından kurulan Atatürk Üniversitesi Formula Student Takımı AtaUni Racing, 20 ? 23 Temmuz tarihleri arasında İngiltere´de gerçekleştirilen dünyanın en büyük ve en prestijli mühendislik yarışmalarından birisi olan Formula Student yarışmasına katılarak ülkemizi üst üste ikinci kez temsil etme başarısı gösterdi.

Dünyanın en iyi üniversitelerinden gelen yüzlerce başvuru arasından seçilen 26 takımdan birisi olan AtaUni Racing, İngiltere´nin Silverstone yarış pistinde gerçekleştirilen yarışmada Mühendislik Tasarımı alanında Dünya 11.liği elde ederken Üretim Maliyeti alanında ise Dünya 13.lüğü ile yarışmayı tamamladı.

Makine Mühendisleri Enstitüsü ( Instution of Mechanical Engineers )´ nün 20 yıldır üniversiteler arası düzenlediği yarışmaya, dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciler Formula tipi tek kişilik yarış aracı tasarlayıp, üreterek katılıyorlar. Yarışmanın amacı ise bir otomotiv firmasının üretmek isteyeceği özellikte araçlar geliştirmek.

Tasarlanan araçlar, üretim potansiyeline sahip olup, olmadığı değerlendirildikten sonra araçların güvenlik, hızlanma, frenleme, yol tutuşu, dayanıklılık, estetik, maliyet, ergonomi ve bakım kolaylığı tasarım kriterleri olarak belirlenerek araçlar Class 1 ve Class 2 olmak üzere iki kategoride değerlendiriliyor.

İngiltere´de düzenlenen Formula Student yarışmasında Class 2 kategorisinden hem üniversitemizi hem de ülkemizi üst üste ikinci kez başarı ile temsil eden AtaUni Racing takımı önümüzdeki sene daha iyi başarılar elde etmek ve hedefledikleri aracı üretmek amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.

TOTİK´İN AÇIKLAMASI

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Yaşar Totik, ?Ülkemizin milli otomobil üretimine katkı sağlamak ve bu vizyona sahip mühendisler yetiştirmek amacıyla Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü olarak öğrencilerimize her daim vereceğimiz destek ile ulusal ve uluslararası arenada ki büyük projelerde yer almaya devam ederek, ülkemizin yerli ve milli araç projesi için gereken altyapı çalışmalarına en büyük katkıyı sağlamaya çalışacağız.? dedi

ÇOMAKLI VE YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR

Totik Bugüne kadar gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirecekleri çalışmalara ve araştırmalara her zaman destek veren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı´ ya ve üniversite yönetimine teşekkür etti.