Muhtar adaylarından şikayetçiler

31 Mart yerel seçimlerinin gerçekleşmesine az bir süre kala muhtarlık aday adaylığına başvuruda bulunan adaylar seçim çalışmalarına başladılar.

Tarih: 10.01.2024 16:44
Muhtar adaylarından şikayetçiler

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Osmanlı'dan günümüze kadar gelen muhtarlık hizmeti bir mahalle veya köyün yönetiminden sorumlu seçilmiş kişiyi ifade ederken, 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunun 8. maddesinin birinci fıkrasında yer alan maddeye göre “Mahalli idareler seçimleri beş yılda bir yapılır" yönündedir. 

Beş yılda bir yapılan yerel seçim çalışmalarına mahalle sakinlerinin gönüllerini kazanmaya çalışarak başlayan muhtar adayları kapı kapı dolaşıp tanıtım yapıyor olsalar da vatandaş her gün farklı bir kişinin kapılarını çalarak kendilerini tanıtmalarından gına geldiğini belirterek rahatsızlıklarını dile getirdiler.

“Kavga çıkarsa bu sebepten çıkar”

Seçim çalışmaları nedeniyle evlerin kapısını çalan muhtar adaylarından rahatsız olan vatandaş kavga çıkarsa bu sebepten dolayı çıkacağını aktararak,” Erzurum’da bir mahalleden birden çok muhtar aday gösterildi ve aday gösterilen her muhtarın kapı kapı dolaşarak oy istemesi aile bireylerini rahatsız ediyor. Özellikle iş saatinde işte olan bir adam evine gidilerek eşiyle veya kızıyla iletişime geçip konuşulmasına karşı olabiliyor hatta çok daha büyük tepkiler verenlerde oluyor”. Söylemlerinde bulundular. 

“Broşürler yerlerde kol geziyor”

Seçim zamanlarında bir sürü para harcanarak yaptırılan broşürlere günün sonunda yerlerde, apartman dairelerinde, araç camlarında, çöplerde, kısaca adım atılan her yerde rastlamak mümkünken, bu durumdan da rahatsız olduklarını dile getirerek, “bu gibi seçimlerde ülke olarak para harcamayı çok seviyoruz ve harcanan her parada boşuna gidiyor çünkü kimse kâğıda bakarak kimseyi tanımıyor veya daha çok gördüğü kağıttaki kişiye oy kullanmıyor” diye açıkladılar.