Murakıplarla istişare ve değerlendirme toplantısı

İl Müftüsü Dr. Rüstem Can başkanlığında istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Can, bütün personelin Peygamberlerin varisi olduğunu söyledi.

Tarih: 05.05.2023 08:10
Murakıplarla istişare ve değerlendirme toplantısı

GÜnebakış/ Sinan AyDIN 

Erzurum İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerinde görev yapan murakıplarla müftülük toplantı salonunda İl Müftüsü Dr. Rüstem Can başkanlığında istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı. Bir konuşma yapan İl Müftüsü Rüstem Van, takip ve kontrolde amacın kişiyi tartıp gözlemekten ziyade hataya en başından engel olabilmek olduğunu söyleyerek, “Her başarının arkasında teftiş ve murakabenin sağlıklı olarak yürütülmesinin olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayıdır “İtimat, takip ve kontrole mani değildir.” denmiştir. Vatandaşlarımıza götürmüş olduğumuz her bir hizmette müfredata uyuluyor mu, yönergemize uygun hareket ediliyor mu, işte bütün bunları sizler kontrol edip murakabe yapacaksınız” diye konuştu. 

”BÜTÜN PERSONEL PEYGAMBERLERİN VARİSİ”

Bütün personelin Peygamberlerin varisi olduğunu söyleyen Müftü Can, “Üzerinizdeki görev büyük bir emanettir. Gittiğiniz yerlerde personelimize, murakabe etmiş olduğunuz kişilere önce bunu anlatacaksınız. Herkesin görevi, üzerinde bir emanettir” ifadelerini kullandı. Toplantı, Murakıplar tarafından gerçekleştirilen denetim faaliyetleri, öneri ve taleplerinin dinlenmesiyle sona erdi.