MURAT PAŞA ESNAFI: Başkan Sekmen bizimle muhatap olmuyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Murat Paşa Mahallesi ve Erzincankapı esnafı zor günler geçiriyor.

Tarih: 05.07.2023 19:41 Güncelleme: 05.07.2023 19:42
MURAT PAŞA ESNAFI: Başkan Sekmen bizimle muhatap olmuyor!

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ 

Kapı dışarı edilmek istenilen Murat Paşa esnafından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e çağrıda bulunarak, “Bizi dış kapının dış mandalı olarak görmeyin.” İfadelerini kullandılar. 

Esnaflık dönemlerinin en zor zamanlarını yaşadıklarını söyleyen eski ismiyle Erzincankapı, şimdiki ismiyle Murat Paşa esnafı, zabıtalardan çok tehditkâr tepkiler aldıklarını söylediler. 

40 senelik Murat Paşa esnafını yok saydıklarını iddia eden Murat Paşa esnafı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından sürekli kendi yerlerinden çıkmaları için baskı altında tutulduklarını ancak çıkınca gidecek başka yerlerinin olmadığını ifade ettiler. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile görüştüklerini iddia eden bazı esnaflar, “Herkes kendi işine baksın, bizim kimseyle bir alıp veremediğimiz yok. Biz gerekli yerlerle görüştük.” ifadeleri dikkat çekti.

 

 

“Zabıtalardan çok tehditkâr bir şekilde tepkiler aldık.”

Murat Paşa Esnafı, “Murat Paşa esnafı olarak hayatımızın en kötü dönemini yaşıyoruz. Burada babadan oğula geçen 40 yıllık dükkânlar, 40 yıllık esnaflar var. Bizi yok sayıyorlar. 2 gün içerisinde dükkanlarınızı toplayın gidin diyorlar. Kentsel dönüşüm olacağını söylediler ama biz nereye gidelim ne yapalım bu kadar malımızı, yaptığımız bu kadar işi bırakıp nereye gidelim? En önemlisi de bize gidecek bir yer bile göstermediler. Çıkın diyorlar ama nereye gideceğimizi söylemiyorlar. Zabıtalardan çok tehditkâr bir şekilde tepkiler aldık. Çıkmazsanız 2 gün sonra polisle gelip çıkaracaklarını söylediler. Biz şu an dükkânlarımızı taşıyacak herhangi bir yer bulamıyoruz. Burada 40 senelik esnaflar var, alacaklarımız vereceklerimiz var biz ne yapalım? Biz sorunca da her zaman aynı şeyleri söylüyorlar: biz bir an önce söküp yapacağız diyorlar. Büyükşehir Belediyesi bize mart ayında tebligat gönderdi. Biz tekrar belediyeye gittiğimizde bunu da dile getirdik. Ancak bize şu anlık bir problemin olmadığını, sıkıntının olmadığını söylediler. Oturun dediler ve şöyle de bir durum daha var, o tebligat sadece belediyeye ait olan dükkânlara gitti diğerlerine gitmedi. Sonrasında dün zabıtalar geldi, 2 güne dükkânları boşaltın dediler. Bir şey diyemedik. Burayı terk edemiyoruz, herhangi bir yer bulamadığımız için dükkânlarımızdan çıkamıyoruz.” 

 

 

Murat Paşa Esnafı: “Ellerimiz kırılsaydı da oyumuzu yine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e vermeseydik”

Murat Paşa esnaflarından bazıları ise: Ellerimiz kırılsaydı da oyumuzu yine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e vermeseydik. Diye konuştular. 

Murat Paşa esnaflarından oluşan bir grup Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne her gidişlerinde bir şekilde geçiştirildiklerini söyleyen Murat Paşa esnafları, Başkan Sekmen ile randevu ayarladıklarını ancak Başkan’ın onları sürekli yardımcılarına veya başka birimlere yönlendirdiğini söylediler.

 

 

3. sınıf vatandaş muamelesi gördüklerini vurgulayan Murat Paşa esnafı, bu konu da taşınacak başka dükkânlar bulana kadar onlara biraz daha zaman tanınmasını istediler.   

“3. sınıf vatandaş muamelesi yapıyorlar.” 

“Şu an çok fazla mağdur durumdayız bunu dile getirmeye çalışıyoruz kimse bizi anlamıyor. Ekmeğimizle oynanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bizimle konuşmasını bekliyoruz o da bizimle konuşmuyor, sürekli başkasına yönlendiriyor. Daha önce birçok kez gittik, yine aynı muameleyle karşılaştık. Gittiğimiz her yerde siz merak etmeyin biz dükkânları yeniden yapacağız diyorlar. Biz onlardan bir yazı istiyoruz, burayı yeniledikten sonra bize yer vermeleri konusunda bize öyle bir hakkınız yok diyorlar. Bu yıkılacak yerlerin hepsi belediyeye ait yerler ve belediyeye ait 22 esnaf var, caddenin tamamında ise yani tapulu yerlerle beraber 40’tan fazla dükkân bulunuyor. Tapulu olan yerler belediyeyle bir şekilde anlaşmışlar. Kimisi dükkânının yerine bir yer kimisi de para istemiş. Anlaşamayanlar da mahkemeye gitmiş ama durumları nedir bizde bilmiyoruz. Bu durumda mağdur olan kısım sadece biz oluyoruz, tapulu olan yerler dükkânın ya parasını alacak ya da dediğimiz gibi başka bir yer alacak. Biz bu konu da bize biraz daha zaman verilmesini istiyoruz. Ortada ki mağduriyetimizin giderilmesi için sadece zaman istiyoruz. Hiç değilse başka bir dükkân bulana kadar zaman istiyoruz.”