Mustafa Karataş ateş püskürdü

İsrail-Filistin savaşı hakkında konuşan Karataş Ateş Püskürdü

Tarih: 11.11.2023 16:47
Mustafa Karataş ateş püskürdü

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

30 günü aşkın süredir Filistin ile İsrail Silahlı Kuvvetleri arasında, Filistin topraklarında devam eden silahlı çatışma günden güne şiddetini artırarak devem ederken, bu konuyu ele alan Erzurum Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Karataş ateş püskürdü. 

“Dünya’nın gözü önünde büyük bir dram yaşanıyor ve kimseden çıt ses çıkmıyor” ifadeleriyle konuşmasına başlayan Karataş İslam ülkelerini birlik olmaya davet etti. 

Karataş, “Şu anda dünyanın gözü önünde büyük bir dram yaşanıyor ve bu yaşanan dram bizim için ayrı bir mana taşıyor. Dün bizim coğrafyamızın bir parçası olan, inancımızın ilk kıblesi olan mescidi aksa ve Filistin toprakları bugün kendilerine göre uydurdukları ve arz-ı mev’ud dedikleri vadedilmiş toprakları İsrail bir hayal ile çoluk, çocuk, yaşlı, kadın, sivil demeden hiçbir ayrım yapmadan günlerdir orada ikinci dünya Savaşı’nda kullanan bombalardan daha çok bombardıman yapılarak ve daha çok bomba atılarak milletin gözü önünde dünyanın gözü önünde bir katliam yapıyor. Katliam kelimesini bilerek kullanıyorum çünkü bu bir savaş değil! buna savaş demek mümkün değil! bu tamamen bir terör ve bir katliamdır! İçimiz kan ağlıyor çünkü bu kadar dağınık olan İslam ülkelerinin, İslam coğrafyasının ve Müslümanların dünyayı kan gölüne çevirmek isteyen azınlığa dur diyecek bir dil bütünlüğü ve iradeyi ortaya koyamamış olmasıdır. İslam dünyası böyle dağınık olunca birlik beraberlik içerisinde olmayınca bunu fırsat bilenler bu zulmü, bu insana yakışmayan, insanlık tarihinde de emsali az görülen bu vahşeti yapabilmektedir. İslam dünyasının da bir araya gelerek gerekirse birleşmiş İslam milletlerini oluşturup ortak ordusunu kurarak hep birlikte hareket edip ve sırf Müslüman olmaları hasebiyle kendilerine karşı cephe oluşturanlara kendi içlerinde bu cepheyi açacak ve bu cepheyi oluşturacak çalışmaları veya oluşumları geç kalmadan başlatmak durumundadır. 

Onlardan bize dost olmaz

Bizi yaratan bizi yoktan var eden ve bize göndermiş olduğu kitapla da yol gösteren Allah, Kuran’ı kerimde de Yahudilerin ve Hristiyanların bize dost olmayacaklarını, onlar bizi kendilerine benzemedikten sonra bizi sevmeyeceklerini bize ilan ediyor. Hal böyleyken biz hâlâ onları kendimize dost sanarak bir yanılgı içerisinde ve bir zan içerisinde hareket etmemiz süreç içerisinde sadece bizim bu tür dramlar yaşamamızı ve bu tür durumlara düşerek katliamlara açık hale gelmemizi sağlayacak anlayışlar oluşturur. Şunu bilmeliyiz ki, biz Müslümansak Allah'a inanmayan ve Müslümanları kendi emelleri önünde engel görenler için biz her zaman bir tehlikeyiz, yok edilmesi gereken bir unsuruz! O halde bizim dünyanın adaletini, dünyanın barışını kendimizin dışında düşmanımız olanlara bırakma şansımız olamaz! Bunun için ben buradan sizin aracılığınızla bütün dünya Müslümanlarına ve bu Müslümanları temsil eden liderlere sesleniyorum, artık zamanı geldi ve geçiyor! İslam Birleşmiş Milletlerini, NATO gibi İslam devletleri askeri güçlerini birleştirerek bir İslami askeri kuvvet oluşturmalarını ve özellikle ticari alanda da ortak pazar noktasında İslam ortak pazarlık kurmaları gerektiğini ve geç kalınmaması gerektiğini, var olan gecikmişlikten bir an önce çıkılması gerektiğini özellikle burada paylaşmak istiyorum.

Gerçek ortaya güneş gibi çıkmıştır. 

Medeni dediğimiz, medeniyet dediğimiz ve onların sunduğuna kendimizi inandırdığımız bir yalanın da ifşa olmasına dikkat çekmek istiyorum. Mehmet Akif’in tek dişi canavar demiş olduğu batı medeniyeti işte bugün kendi yüzünü, maskesini düşürerek gösteriyor. Amerikan Başkan Yardımcısı kalkıp İsrail’le “ben bir Yahudi olarak burada bu açıklamaları yapıyorum” diyecek kadar yüzsüzleşebiliyor. Aslında bunun bir devletin işgal edilmiş topraklarında Siyonist İsrail’in oradaki bir örgütle savaşıyor olması, mücadele ediyor olması değil, aslında bir din savaşı halinde bir savaş üretmek istediklerini ve bu savaşın içinde de yok etmek istedikleri kişilerin Müslümanlar olduğu açıkça ortadadır. Bunlar birbirlerine din ekseninde bağlılar ve bunlar bu din ekseninde kendi dinlerinin önünde yok olması gereken olan din ve din mensuplarını bu tür savaşlarla, bu tür katliamlarla yok etmek gayretindedirler. 

Nerede Birleşmiş Milletler 

Bir aydır her gün katliam yapılıyor ve cılız sesten öteye bir ses çıkmıyor. Bir kınama yapabiliyor mu? ölen çocuklar, ölen kadınlar, ölen siviller var ve bunlarla alakalı dünya insan hakları nerede? insan haklarından dem vuranlar Körfez krizinde kara batağı petrol bataklığından çıkararak merhamet dersi verenlerin merhamet duygularına ne oldu? bunlar merhametli değiller, bunlar Müslümanlara karşı merhametli olamazlar bunu beklemek zaten bizim için en büyük kayıp, en büyük hüsran en büyük gaflet. 

Çatışmanın da savaşında bir ahlakı olur 

Bizim peygamberimiz bize savaş esnasında ihtiyarları, kadınları ve çocukları kesinlikle korumamızı ve bunlara dokunulmamasını emrediyor. Batı ne yapıyor? batı bunlarla savaşanlardan ziyade çocukları, kadınları ve yaşlıları vuruyor. Bunların bir ahlakının olmadığı da ortada ve ahlakı olmayanlardan merhamet beklemek, ahlakı olmayanlardan insanlık beklemek, ahlakı olmayanlardan özellikle medeniyet veya uygarlık beklemek sadece bizim saf diriliğimiz olur. Ve biz şu anda saf diriliğimizin kurbanı halindeyiz. Dolayısıyla batı artık bütün dünyaya şunu göstermiştir ki batı bir vampirdir, batı bir canavardır içtiği kanlardan doymamaktadır ve ne kadar kan dökerse döksün döktüğü kan onu çıldırtmaktadır ondan zevk almaktadır! insanlık adına ve dünya adına getireceği ne bir uygarlık ne bir medeniyet ne de bir insanlık söz konusu değildir. Bizlerin yediği yemekler, uyuduğumuz uykular kaç gündür zehir oldu neden? çünkü orada masum bir millet dünyanın gözü önünde katlediliyor. Ablukaya alınmış hiçbir ülkeyle giriş çıkışı olmayan giriş çıkışlar noktasında adeta bir çembere alınmış ve şu anda atılan bombalarla tamamının ölünmesi beklenilen bir süreç yaşanıyor. 

Batı vicdanı söz konusu değildir

Buradan Batı’ya seslenmiyorum çünkü seslendiğim zaman sesimizi duyacak bir batı vicdanı söz konusu değil. Batıya seslenmiyorum çünkü zaten batı bu işten zevk alıyor! medeniyet denilen gerçek yüzün görülmesini istiyorum. Burada artık ne yapacaksa Müslümanların ve Müslüman ülkelerin bir an önce bir araya gelerek bu savaşı durdurmaları daha doğrusu bu katliamı durdurmaları gerekiyor. Savaş da demek istemiyorum çünkü karşıda savaşacakları bir ordu yok. Biz nerede görmüşüz bir hastanın vurulmasını? okul bahçesinde oynayan çocukların atılan bombalarla katledilmesini nerede görmüşüz? Batı'nın bu noktada bir savaş ahlakının olmadığını net bir şekilde görebiliyoruz. Biz bunu Bosna’da da Doğu Türkistan’da da Kafkasya’da da gördük. 

Batı bir millettir

Allah’ın ayetiyle küfür bir millettir. Dolayısıyla biz küfrü o, bu, şu diye ayırarak, parçalayıp onların içerisinden kendimize daha sempatik, daha sevimli, daha dostane gözüken bir küfür milletini kendi kendimize oluşturmamamız lazım. Artık bizim aklımızı başımıza almamız lazım. Bu gidişin sonunda bu mevcut savaş İslam topraklarının büyük bir çoğunluğuna sirayet edeceği biliniyorken biz artık perdenin arkasını görmek durumundayız. Bugün dünyanın süper gücü Amerika İsrail’in arkasındayım diyerek, katliamların arkasındayım, ölümlerin arkasındayım sakın ha kimse bu katliamları niye yapıyorsun diye sormaması noktasında korku veriyor. İngilizler ve Alman’lar da keza öyle. Onun için şu anda gerçekten günlerdir milletin gözü önünde dünyanın, gözü önünde bir katliam yapılıyor. 

Batı ve batıya hayran olanların sesi çıkmıyor

İçimizde bulunan batı muhterisleri ve bir kedi için, bir köpek için, bir kuş için insanlık dersi verenlerin nezdinde bu ölen insanların onlar için bir kedi değerinde olmadıklarını da görmüş oluyoruz. Hani ağaç için yürüyenler? bir ağaç için yürüyenler ağacı bunca çocuğun ölümünden daha değerli mi görüyorlardı da yürüyorlardı! Bunlar da bizim içimizde bulunan Siyonist İsraillilerin uşakları! Annesinin memesini emerken katledilen çocuğu ya da yatağında üzerine atılan tonlarca bombadan dolayı şehit olan çocuğu diline dolamayan, bunun için yüreği sızlamayan ama bir ağacın kesilmesinde hemen sahalara inerek “biz canlıların ölmesine karşıyız” deyip de insanlık, hümanistlik dersi verenler nerede?

Gözümüzü açmamız lazım 

Artık bağlanmış basiretlerimiz açmamız ve şunu net olarak ortaya koymamız lazım, küfür tek millettir ve tek hesabı Müslümanlarladır! Şair diyor ki; “madem ölüm bir defa gelecek ya bu da adam gibi bir ölüm niye olmasın” eğer bugün bu millet hâlâ kendini dizginliyorsa bir şey yapılacağı ümidi taşıdığı için, ama kemik bıçağa dayandığı zaman bu millet yalın ayak yollara düşerek Mescidi Aksa’yı tarihte nasıl kurtarmışsa, bugün de tarihte olduğu gibi kurtarır. Mescidi Aksa’nın özgürleşmesi ve oradaki Müslüman kardeşlerimizin dertleriyle dertlenerek Allah yolunda şehit olmayı bilir. 

Canımıza tak etti  

100 yıldır batı, batı, batı, dediğimiz batı bu! Çocuklarımızın zihinlerini yok ettiğimiz, zihinlerini batı hayranlığıyla doldurduğumuz, medeniyet diye örnek gösterdiğimiz batı bu!

Katil mi olmak istiyorsun? Adam mı öldürmek istiyorsun? bir milletin toprağını mı işgal etmek istiyorsun? bir milleti kendi toprağında mahsur bırakarak esir mi almak istiyorsun? Bütün bunları görmek istiyorsan batıya bakacaksın. Bugün Afrika'yı sömürenler de gidip Filistin topraklarına konup Filistinliyi kendi topraklarında kiracı pozisyonuna düşürenler de yine batıdır. Bugün yapılan bütün zulümlerin arkasında duran ve sen korkma aslanım diyerek Siyonist İsrailleri kışkırtan yine batı! 

Bizim batı medeniyetinden ya da batıdan alacak insanlık dersimiz yok

Eğer bugün bir insanlık dersi alacaksak biz kendi tarihimize, kendi kültürümüze ve kendi değerlerimize dönüp bakmamız ve o değerlerimizden batıya insanlık dersi verecek gücü yeniden inşa etmek zorundayız. Aksi halde sadece bizlerde Batı'nın merhametine seyirci kalır ve batıdan bir merhamet bekleriz ki batıda merhamet yok! bunlar kendi içlerinde birbirlerini kesen adamlar. Kendi mezhep çatışmalarında birbirlerini yok eden insanlar.