Mustafa Karataş’tan Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirmesi

Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Mustafa Karataş yeni eğitim-öğretim yılını değerlendirdi. Erzurum’da ki öğretmenlerin sorunlarını ele aldı ve ücretli öğretmenlik konusuna değindi.

Tarih: 15.09.2023 20:06
Mustafa Karataş’tan Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirmesi

       www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ            

 

Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Mustafa Karataş, yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in atanmasıyla yeni bir döneme eğitim-öğretim yılında genel anlamda bir değişim sürecine girildiğini söyledi. Karataş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 85 milyon nüfusluk Türkiye’nin en dinamik kesimine büyük bir hizmet verdiğini ifade etti. Sözlerine, “Bu yönüyle baktığımız zaman aslında yapılan iş çok kıymetli ve değerlidir.” Şeklinde devam eden Karataş: 

“Söz konusu işin zorluğu türlü türlü insanla vakit geçirmektir ve bu ülke de en önemli sermayemiz insandır. İnsanları kaybettiğimiz zaman başka kaybedeceğimiz değer kalmıyor. Çünkü bir ülkeyi ihya ve harap edecek varlık insandır. Bunun için insanın yetişmesi çok kıymetlidir.” Dedi. 

Öğretmenlik yıllarından örnekler veren Mustafa Karataş, “Günümüzde sınıf mevcutları 15-20 kişi arasında değişiyor, benim 90’larda öğretmenlik yaptığım yıllarda tek bir sınıfın mevcudu yaklaşık 50 kişiyi buluyordu. Bu da aslında kaliteli eğitim alma noktasında ve fiziksel imkânların sağlanması noktasında dünya ölçeğinde yakalanmış bir zirvedir.” İfadelerini kullanarak eğitimde ki ilerlemeyi olumlu eleştirdi.  

“Umudumuz şudur ki…”

Erzurum’da yaklaşık 11 bin öğretmen olduğunu ifade eden Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Mustafa Karataş, öğretmen açığının fazla olmasında dolayı ücretli öğretmenliğin arttığını söyledi. “Tabi gönül ister ki sınıflarımızda öğrencilerimizin karşısına MEB tarafından atanmış öğretmenlerimiz bulunsun ve ücretli öğretmenlik tamamen ortadan kalksın ancak ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumlarda bu ücretli öğretmenliğin olmasını gayet normal karşılıyoruz.” İfadelerini kullanan Karataş, “yeni eğitim-öğretim sürecinin işin ehli insanlara teslim edilerek ve öğretmen açığının kapatılması umuduyla yeni dönemin devam etmesini ümit ediyoruz.” Dedi.

 “Yetkililerden bu duruma el atmalarını diliyoruz”

Erzurum’da ki öğretmenlerin en büyük probleminin atandığı mevkide yer bulamaması olduğunu vurgulayan Mustafa Karataş, “Atanan öğretmenler bazı ilçelerde kalacak yer bulamıyor. Bu durumun yetkililer tarafından en kısa zaman da düzeltilmesini temenni ediyoruz.” Dedi.