MÜSTAKİL EVLER MADDE BAĞIMLILARININ MESKENİ OLDU

Erzurum’un Yakutiye İlçesine bağlı Kazım Karabekir Paşa Mahallesindeki binaları arasında kalan ve görüntüleriyle adeta hayalet evleri andıran müstakil evler kaderine terk edildi.

Tarih: 20.07.2023 16:32
MÜSTAKİL EVLER MADDE BAĞIMLILARININ MESKENİ OLDU

www.erzurumgunebakıs.com /Rabia Aslan Karakaş

Gece gündüz madde bağımlılarının mekânı haline gelen terk edilmiş harabe evler nedeniyle mahalle sakinleri tarafından tepki gösteriyor. 

Kazım Karabekir Paşa Mahallesi mahalle sakinlerinin sürekli tedirginlik içerisinde olmasına sebep olan söz konusu harabe evlerde uyuşturucu bağımlılara mesken haline geldiğini belirterek, akşam ve sabah saatlerinde söz konusu evin bulunduğu güzergâhı kullanmak isteyen vatandaşlar evde barınan madde bağımlılarının hedefi haline geldiğini söylediler.

Mahalle sakinleri,” Burada bulunan harabe evler nedeniyle mahalle sakinleri olarak çok tedirgin oluyoruz. Gece bir aile buradan geçemiyor. Gece geç saatlerde esrar çeken mi dersiniz Bali çeken mi dersiniz ne isterseniz hepsi var. Adeta madde bağımlılarının yuvası haline geldi. Zaten baktığınız zaman her yerde madde kullanmak için kullandıkları malzemeler ya da alkol şişelerini her yerde görebilirsiniz. Belli başlı insanlar otururdu. Şu anda ise burası kenar mahallelere dönmeye başladı. Defalarca emniyet ekiplerine ihbar geçilmesine rağmen bir şey yapılmadı. Mahalle sakinleri olarak artık bir çözüm istiyoruz. Bu ev yıkılmak üzere bir harabedir. Burası madde bağımlılarının evi ve çöp yuvasına dönmüş durumda. Sonuçta bu mahallede fırına bakkala giden çocuklar var. Hem can güvenliği hem de yıkılma tehlikesi açısından kötü örnek teşkil ediyor. Yetkililerden rica ediyoruz buranın bir an önce yıkılması gerekir. Buralar birilerinin başına yıkılmadan bu duruma el atsınlar. Görüntü olarak kötü olmasının yanında tinercilerin de burada toplanması ve burada fuhuş yapılması açısından mahalle sakini olarak tedirginiz. Artık yıkacaklarsa önlem alacaklarsa bir an önce yapmalılar. Yetkililerimizden isteğimiz buna derhal çözüm bulunmasını istiyoruz.”