MÜZİKLE İLGİLENEN İNSAN KÖTÜ DÜŞÜNEMEZ

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Taner Çalmaşur, tıp Fakültesi öğrencilerine müzik eğitimleri verdiklerini söyledi.

Tarih: 23.12.2023 10:07
MÜZİKLE İLGİLENEN İNSAN KÖTÜ DÜŞÜNEMEZ

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU 

Atatürk Üniversitesindeki Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesindeki öğrencilerine yönelik müzik dersleri vermeyi amaçladıklarını ifade eden Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Taner Çalmaşur, üniversite öğrencilerinin müzikle tanışmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Çalmaşur,”   YÖK’ün bize verdiği ve üniversitemizin de bize verdiği imkânlar ölçüsünde Bir ders programı açılıyor. Ders programı kapsamında tıp fakültesindeki öğrencilerimize şu anda müzik dersleri veriyoruz. İkinci dönem ise Ziraat fakültesindeki öğrencilerimize seçmeli ders adı altında müzik eğitimleri vereceğiz.  Öğrencilerimiz bunları seçerek bizlerden ders alıyorlar derslerin ana içeriğine girmeden önce şunu söylemek istiyorum. Tıp fakültesindeki, Ziraat fakültesindeki Mühendislik fakültesindeki ve Hukuk fakültesindeki öğrencilerimize müzik dersleri vermeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin müzikle tanışmasını müzikle ilgili bilinmesi gereken temel unsurları anlatmaya çalışıyoruz.  Müzikle ilgilenen öğrenciler kötü düşünemez kötü ahlaktan uzak durmaya çalışır.  Türkülerin gücüne inanıyorum ben özellikle türkü taraftarıyım. Türkülerimizi öğretmeye çalışıyorum. Türkülerimizde yaşanmışlık, güzel olaylar, acı olaylar var. Bunları çocuklara deklare edip hatırlatıp sonra ise bunları müzik ortamında enstrüman eşliğinde hem dinlemesini ve söylemesini ve çalmasını öğretmeyi amaçlıyoruz. Amacımız üniversite öğrencisinin müzikle bütünleşmesini sağlamak.  Bütünleşmesini bir dinleyici olarak bir icracı olarak acaba kapasitesi ölçüsünde nasıl eğitebiliriz?  Öğrencilerimizin müziğe olan ilgisini artırmayı hedefliyoruz. Halk oyunlarımız var ve enstrüman aleti bilmemiz gereken temel unsurlar var. Benim anaç algı bireysel çalgın bağlam olduğu için bağlama konusunda çocuklara yardım etmek bilgi ve tecrübelerimi paylaşma durumum oluyor. Tabii bunu genişletip daha da başka bölümlere de yaymak benim kendi naçizane, fikrim, bütün üniversitede bütün bölümlerim müzikle ilgili enstrüman, çalma veya dinleme. Platformunda acaba çocuklar nasıl eğitebiliriz bu? Üniversite mezunu olacak çocuklara nasıl faydalı olabiliriz? Bu gibi bir çalışmamız var. Ben de bu çalışmada şu anda Tıp fakültesinin birinci sınıf öğrencilerine dersler veriyoruz. Tabi ki üniversitemizin bize sağladığı imkânlar ölçüsünde ikinci dönem Ziraat fakültesinde bu seçmeli dersimiz var oradaki öğrencilerimize de müzik eğitimi veriyoruz.”