Nakliyeciler sezonu kapattı!

Yılın ilk karının düşmesi ve inşaatların durmasıyla nakliyecilerde sezonu kapattılar.

Tarih: 25.11.2023 11:40
Nakliyeciler sezonu kapattı!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Kış sezonunda işlerinin çok azaldığını dile getiren nakliyeci Veyis Karabacak, “Yaz aylarında tam kapasiteyle yoğun çalışırken, kış aylarında hafta da bir kere iş ayarlayabiliyoruz” dedi.

Bu durumun nedenlerinden bahseden Karabacak, “Kışın Erzurum’da çok ağır ve sert geçtiği için kimse evini taşıyamaz ve inşaatlarını sürdüremez. Nakliyeciler, sadece nakliyat olarak ev taşımacılığı değil nakliye alanına girecek her işi yapabilirler. Bunun yüzünden kışın inşaat sezonu bittiği an bizim işlerimiz de kesiliyor, ta ki sezon yeniden açılana kadar” ifadelerini kullandı. 

“Kış aylarında genelde hafta da bir kere bir vatandaşın evinde ki küçük malzemelerin taşımasını yapıyoruz. Örneğin, bir diğer vatandaşın kendi köyüne ihtiyacı olan malzemelerin taşımasını yapıyoruz.” 

Son olarak nakliye fiyatlarından bahseden Veyis Karabacak, açıklamalarına şöyle devam etti:

 “Fiyatlarımızda şöyle özetleyebiliriz; şehir içi 350-500 arası değişebiliyor, öğrencilerimize yardım ediyoruz onlar için indirimlerimiz oluyor. Şehir dışında yüke göre daha fazla ücret almak zorunda kalıyoruz. Çünkü bildiğiniz üzere benzin fiyatları günümüz ekonomisine asla uygun değil.”