NAKLİYECİLİK KORSANLARIN ELİNDE!

Nakliyeciler Sitesi Başkanı Burhan Tavlaş: vatandaşlar korsan nakliyeciler ile çalıştığı zaman bir mağduriyet yaşadıklarında mağduriyetlerini giderebilecekleri bir muhatap bulamıyorlar.

Tarih: 22.08.2023 23:29
NAKLİYECİLİK KORSANLARIN ELİNDE!

www.erzurumgunebakıs.com Rabia Aslan Karakaş

Nakliyeciler Sitesi Başkanı Burhan Tavlaş nakliye piyasasının çok durgun olduğunu söyledi. Burhan Tavlaş, mazot fiyatının yükselmesi ile nakliye fiyatlarının yükseldiğini belirtti. Vatandaşların korsan nakliyeciler ile çalışmamasını, bir mağduriyet yaşadıklarında karşılarında bir muhatap bulamayacaklarını aktardı. Nakliyecilik piyasasının korsan nakliyecilerin eline geçtiğini söyleyen Burhan Tavlaş yetkililerden korsan nakliyeciliğin önüne geçilmesini, korsanların 1 kuruş bile vergi vermediğini ifade etti.

Burhan Tavlaş, “İşlerimiz şu anda çok durgun.  Fiyatlar şu andaki durumda biraz pahalı durumdadır. Mazot pahalı olduğu için şoför de daha yüksek fiyatlara gitmek zorunda kalıyor. Bir ev eşyasının taşınması eskiden 10 bin TL’ye İstanbul’a götürülürken şimdi en aşağı 20-25 bin TL’ye götürülüyor. Şimdi bir fiyat tarifesi uygulayamıyoruz. Neden bir fiyat tarifesi uygulayamazsın? Mazot fiyatları yerinde sabit olarak dursa fiyat tarifesi uygulayabiliriz, ancak mazot fiyatları yerinde sabit durmadığından biz de bir fiyat tarifesi belirleyemiyoruz.  Mazot bir gün çıkıyor, bir gün düşüyor bir gün bir daha çıkıyor biz de sabit fiyat belirlemekte güçlük çekiyoruz. Nakliye fiyatlarını, o günkü gider kalemlerinin fiyatlamasına göre bir fiyatlama çıkarılıyor. Çoğu nakliyeci bu işi bıraktı. Sitemizde şu anda 8 nakliyeci bulunuyor. Sitemizde çok nakliyeci kalmadı, ancak şehir içerisinde çok nakliyeci bulunuyor. Nakliyecilik piyasası şu anda korsan nakliyecilerin eline düştü. Bize bazen yaptırdığı nakliyelerden dolayı şikayete geliyorlar. İşte “Dolabım kırıldı, masam çatladı, koltuğum çizildi.” Gibi şikayetlerle karşı karşıya kalıyoruz. Biz bu vatandaşlarımızın şikayetlerini bakınca birçoğunun korsan nakliyeciler ile çalıştığını görüyoruz. Vatandaş mağdur olmuş ancak korsan nakliyeci ile çalıştığı için karşısında bir muhatabı kalmıyor. Bu yüzden biz de vatandaşlarımıza kayıtlı olan resmi nakliyeciler ile çalışmalarını tavsiye ediyoruz. Bir mağduriyet yaşanması durumunda vatandaşların karşısında görebileceği bir muhatapları olmuş olacak. Bunun dışında korsan nakliyeciler devlete 1 TL vergi dahi vermiyorlar. Vergi vermediklerinden dolayı da korsan nakliyeciler vergi veren nakliyecilerden daha ucuza fiyat verip bizi ekmeğimizden ediyorlar, devlet de hiç vergi alamamış oluyor. Devletimizden talebimiz korsan nakliyeciliği bitirmesidir. Devletin caydırıcı cezalar yazarak korsan nakliyeciliği bitirmesini talep ediyoruz.”