NARIN KİLOSU 35 TL’DEN SATIŞA SUNULUYOR

Kış mevsimi kendini yavaş hissettirmeye başlarken kışın şifası diyebileceğimiz nar ise tezgâhları süslemeye başladı.

Tarih: 23.11.2023 17:04
NARIN KİLOSU 35 TL’DEN SATIŞA SUNULUYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

 Bu hafta tezgâhlardaki yerini alan narın kilosu ise 35 TL’den satışa sunuluyor.

Nar fiyatlarında artış yaşandığını ifade eden manav esnaflarından Mehmet Karaman, Narın kilosunun 35 TL’den satışa sunduklarını söyledi.

Karaman,” Kış mevsiminin meyvelerinden biri olan nar tezgâhlardaki yerini zamlı aldı. Şuanda nar meyvesinin fiyatı 35 TL’den satışa sunuyoruz.   Yılın ilk narını biz getirdik. Bu hafta tek bizim tezgâhta var. İlerleyen günlerde tezgâhlarda bollaşır, daha sık görmeye başlarız.  Satışlarımız geçen yılla oranla düşük bunun nedeni ise nar meyvesinin fiyatlarına zam gelmesinden kaynaklanıyor. Bu sene sadece nar meyvesinde değil diğer meyvelerde de fiyatlarında artış yaşanıyor. Vatandaşımız kış meyve fiyatlarından şikâyetçi oluyorlar. Bizim temennimiz önümüzdeki günlerde kış meyve fiyatlarının aşağı çekilmesinden yanadır.” 

Narın faydaları nelerdir?

Nar, C vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir. C vitamini, her türlü enfeksiyona karşı savaşır, hücrelerde hasar oluşumunu engelleyerek tüm kanser türlerine karşı koruma sağlayabilir. Tek bir nardan yapılan nar suyu, günlük C vitamini ihtiyacının neredeyse yarısını karşılar. Lif oranı yüksek olan nar, uzun süre tokluk hissi verir. Bu nedenle diyetlerde nar tüketimine yer verilir. Nar; kalp, diyabet ve enfeksiyon hastalıklarına karşı fayda sağlayabilir.