Narman kayıp Berat´ı arıyor

İneklerin peşinden giden küçük Berat saatlerdir kayıp?

Tarih: 01.01.0001 00:00
Narman kayıp Berat´ı arıyor

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum´da Karaçoban ilçesinde kaybolan ve 16 gündür bulunamayan Furkan´da umutlu bir haber beklenirken, bu kez bir kayıp haberi de Narman´dan geldi. İnekleri aramak için meraya giden 10 yaşındaki Berat Akdemir´den saatlerdir haber alınamıyor. Narman´ın Koçkaya köyünde4 meydana gelen olay, iddialara göre şöyle gelişti. Cevat ve Südret çiftinin 5 çocuğundan biri olan Berat, akşam saat 16.30 sıralarında inekleri aramak akrabaları Fahrullah Akdemir ile amcasının oğlu Aykut Akdemir´in peşinden gitti.

 

HERYERDE ARANIYOR

 

Köye yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki meraya giden Berat Akdemir, çoban ve amcasının oğlunun bulduğu 2 ineği köye getirirken kayboldu. O anda yanında olan çoban ve amcasının oğlu tarafından aranan küçük Berat, birtürlü bulunamadı. Akrabaları bhunun üzerine durumu ailesine bildirdi. Yapılan aramalar sonucu çocuğun izine rastlanmazken, bölgeye AFADjandarma, komando ve itfaiye ekibi sevk edildi. Çevre köylülerden duyan da Koçkaya köyüne koştu. Yaklaşık 300 kişi, Berat Akdemir´in bulunması için arama çalışmalarını sürdürüyor.

 

ACILI BABA O ANLARI ANLATTI

 

Aradan saatler geçmesine rağmen bulunamayan Berat Akdemir´in gözü yaşlı babası Cevat Akdemir, gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a yaptığı açıklamada, "Akşam saat 16.30 sıralarında inek sürüsü köye geldi. Fakat bize ait hayvanlardan bazıları eksikti. Çoban Fahrullah Akdemir ve yine yakınımız olan Aykut Akdemir hayvanları aramaya gitti. Bir süre sonra oğlum Berat da peşlerinden gitmiş. Bu sırada göletin yanında 2 büyükbaş hayvanı bulmuşlar. Fahrullah ve Aykut oğluma bu hayvanları köye götürmesini onların da geri kalanları aramaya devam edeceğini söylemiş. Fakat bir süre sonra aynı hayvanları gören Fahrullah ve Aykut, oğlum Berat´ın kaybolduğunu anlamış´2 dedi.

 

KARADAN EKİPLER, HAVADAN DRONE ARIYOR?

 

Baba Akdemir, ??Etrafı arayıp bulamayınca bize haber verdiler. Biz de bulamayınca birçok arama ekibi köye geldi. Jandarma insan ısısına duyarlı drone ile de arama yapıyor. Dalgıçlar derede arama yaptı ama bulamadı. Ne oldu anlamadık. Arama çalışmaları devam ediyor" şeklinde konuştu. Oğlunun çok gezen biri olmadığını söyleyen anne Südret Akdemir ise "Ne olur yavrumu bana bulun. O çevreyi pek bilmez. Çok gezen biri değildi. Bir yere gittiğinde elimizden tutardı" dedi. Berat´ın bulunması için köylüler, AFAD ve jandarma ekipleri karadan, drone ise havadan arama çalışmalarını sürdürüyor.