Narman şehitler barajı tarım arazilerini suya doyuracak

47 bin 60 dekar tarım arazisini sulamak için projelendirilen ve tamamlandığında 12 milyon 60 bin metreküp su depolayacak olan Narman barajında çalışmalar yerinde incelendi.

Tarih: 17.04.2023 11:08
Narman şehitler barajı tarım arazilerini suya doyuracak

GÜnebakış/ Sinan AYDIN 

DSİ Erzurum Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz, beraberindeki heyetle Narman Şehitler Barajı şantiye sahasında incelemede bulundu. Müdür Yavuz'a ziyaret esnasında; Bölge Müdür Yardımcısı , Genel Müdürlük Barajlar Daire Başkanı Muharrem Çağlancı, Barajlar ve HES Daire Başkan Yardımcısı Özkan Yaylacı, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Daire Başkanı Dr. Ayhan Koçbay, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Daire Başkan Yardımcısı Veysi Gümüş, Malzeme Şube Müdürü Ayşe Aydın, Jeoloji Mühendisi Eda Aydeniz, Şube Müdürlerimiz, Yüklenici Firma yetkilileri ve Teknik Heyet eşlik etti. Narman Şehitler Barajı şantiye sahasında yapılan incelemenin ardından yüklenici firma yetkililerin tarafından heyete bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

NARMAN ŞEHİTLER BARAJI 12 MİLYON METREKÜP SU DEPOLAYACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce, Erzurum'un Narman ilçesinde yapımı sürdürülen Şehitler Barajı, tamamlandığında 12 milyon 60 bin metreküp su depolayacak. 47 bin 60 dekar tarım arazisini sulamak için projelendirilen baraj, kil çekirdekli kaya dolgu olarak inşa edildi. Temelden 86,90 metre yükseklikte inşa edilmekte. Gövde dolgu hacmi 1 milyon 481 bin metreküp olan barajda 12 milyon 60 bin metreküp su depolanacak. Bugüne kadar ulaşım yolları, derivasyon tüneli ve gövde sıyırma kazıları tamamlandı. Barajda çalışmalar hızla devam etmektedir. Bitirilmesiyle modern sulama sistemine kavuşacak olan yöre çiftçisi, sulama suyunda da tasarruf yapacak. Proje, işletmeye alınması ile yöre çiftçisine, bölge ve yurt ekonomisine yılda 141 milyon 180 bin lira net gelir artışı sağlayacak.