Narman, Sporda Madalyaları Toplamaya Devam Ediyor.

Geçtiğimiz günlerde birçok yarışmaya katılan Narmanspor’un sporcuları 10’larca madalya topladı.

Tarih: 30.10.2023 17:28
Narman, Sporda Madalyaları Toplamaya Devam Ediyor.

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Erzurum’da gerçekleşen puanlı atletizm, kros koşusu, okul sporları müsabakları ve bölgesel atletizm yarışmalarına katılan Narmanspor bütün madalyalara talip oldu. Kros koşu sonrası açılamalarda bulunan Narmanspor Antrenörü Ayşenur Çiftçi, şu ana kadar 3 yarışmaya katıldıklarını söyledi. İl bazında yapılan atletizm yarışmasına ise 20 sporcu ile katılan Narmanspor’un 8 sporcusu 1. olarak altın madalya aldılar. Narmanpsor puanlı atletizm yarışmalarında ise 32 sporcu ile katılıp toplamda 51 madalyayı Narman’a getirdi. Kros koşuda ise yıldız kızlar takım olarak 2. oldular. Erkekler ise takım olarak 4. oldular. Kros koşuda ise genç erkek takımı 2. Oldular. Antrenör Ayşenur Çiftçi, Narman’ın sporcu potansiyelinin çok iyi olduğunu söyledi. Öğrencilerin sportif faaliyetlere katılmayı çok istediklerini aktardı. Çiftçi, Narman’da altyapıyı oluşturup öğrencileri yetiştirip buradan spor liselerine ve beden eğitimi ve spor yüksekokullarına yerleştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

8 Birincilik, 3 Kupa ,51 Madalya

“Narman Halk Eğitim Merkezi üzerinden Narmanspor’un antrenörlüğünü yapıyorum. Şu ana kadar 3 yarışmaya katıldık. İlk yarışımız, Türkiye’nin en güçlüsü olan il bazında yapıldı. O yarışmaya 20 sporcu ile katıldık. 8 sporcumuz 1. olarak gruplara kalmayı başardılar. Şu anda cumartesi günü olacak yarışmaya hazırlanıyoruz. Bunun dışında puanlı atletizm yarışması vardı, onda da her kategoriden kız ve erkek olmak üzere 6 takım çıkardık. Puanlı atletizm yarışmalarına toplamda 32 sporcu ile yarışmaya girdik. Genel başarı olarak 3 kupa, 51 madalyayla o yarışmadan döndük. Bu hafta da kros yarışlarımız oldu. Dün yıldız kızlar ve yıldız erkekler vardı. Yıldız kızlar, takım olarak 2. Oldular. Yıldız erkekler de takım olarak 4. oldular. Bugün genç kızlar ve erkekler yarıştılar. Genç erkek takımımız 2. oldular.” 

Öğrenciler Çok İstekli

“Bence Narman’ın sporcu potansiyeli çok iyi. Öğrenciler katılmayı çok istiyorlar, ama veliler biraz sakıncalı bakıyorlar. Veliler spordan dolayı çocuklarının katılmalarını değil de çevresel etkenlerden dolayı sportif faaliyetlere katılmalarını istemiyorlar. İlçe olduğu için spor salonu biraz uzak ilçemize. Spor salonuna gidip gelirken köpek saldırıları olabiliyor. Birebir köpek saldırısına ben de uğradım. Ancak ilçede bayağı potansiyel oluştu, güzel bir gelişim var. Öğrenciler çok istekli. Alttan gelen sporcularımız var. Onlarla da devam ediyoruz. Zaten biz altyapıyı oluşturup öğrencilerimizi spor liselerine, beden eğitimi ve spor yüksekokullarına göndermek istiyoruz. Biz yetiştiriciyiz, bulucuyuz. Bize destek veren Narman Belediye Başkanı’na, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne, Narman Halk Eğitimi Merkezi Müdürü’ne, Narman Kaymakamı Aziz Oğuz Alemdaroğlu’na ve destek veren herkese teşekkür ediyorum.”