Narmanlı miniklerin Mevlid-i Nebi coşkusu

Narman İlçe Müftülüğü kordinesinde Mevlid-i Nebi programı düzenlendi, ilçe halkı büyük ilgi gösterdi. Narmanlı miniklerin sahne gösterileri ise uzun süre alkışlandı.

Tarih: 28.10.2021 19:47
Narmanlı miniklerin Mevlid-i Nebi coşkusu

Sinan AYDIN

Narman İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, 2021 Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle bir program düzenledi. İlçe müftülüğünün ev sahipliğini yaptığı programa, Oltu Kaymakamı Sayın Cevdet Bakkal , ilçe protokolü, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağirman, Dr. Öğr. Üyesi Osman Nuri Karadayı, Uzundere İlçe Müftüsü Doğan Eygün, KYK temsilcileri, muhtarlar, ilçe sivil toplum kuruluşları katıldı. Programa çok sayıda vatandaşın yoğun ilgi göstermesi ise dikkat çekti.

SİYERİ NEBİ YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Programda Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN tarafından ilgi ile izlenen bir konferans verildi. İlçemizde bulunan yaklaşık 800 lise öğrencisine yönelik yapılan Siyeri Nebi Yarışmasında ödüller ise sahiplerini buldu. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Cesim Şahin, ''Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl bir temayla Hz. Peygamber'i (sas) vatandaşımızla buluşturmaktadır. Bu yıl ki temamız, ''Peygamberimiz ve Vefa Toplumu'' olarak belirlenmiş ve ülke genelinde bu minvalde Mevlidi Nebi haftası büyük bir coşkuyla kutlanmaya devam etmektedir.

NARMANLI MİNİKLER  İLAHİ GÖSTERİSİ SUNDU

Peygamberimiz ve Vefa Toplumu teması kapsamında İlçe Müftülüğü olarak Efendimize (sas) vefamızı bir nebze olsa yerine getirmek için lise öğrencilerimiz arasında Siyeri Nebi yarışması düzenleyerek Hz. Peygamber'i (sas) böylesi bir programla anmak istedik. Narman İlçe Müftülüğü olarak Gençlik Koordinatörlüğümüzün büyük bir özveriyle çalıştığı ve gençlerimize mal ettiği, Hz. Peygamber'i (sas) tanımak, anmak, anlamlandırmak, onun metodunu metod edinmek adına bizler, bu vefalı faaliyetin amacına ulaştığı kanaatindeyiz... Bu duygu ve düşüncelerle Mevlidi Nebi Haftasının hayırlara vesile olmasını diliyor, programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' dedi. Programın sonunda ise Narmanlı minkler sahne alarak ilahi göstersi sundu. Minikler uzun süre ayakta alkışlandı.