NEREDE YARDIM ORADA DADAŞ!

NEREDE YARDIM ORADA DADAŞ!

Tarih: 23.02.2023 13:35
NEREDE YARDIM ORADA DADAŞ!

10 ilde yaşanan asrın felaketi sonrasında, depremzedelerin acılarını dindirmek, ihtiyaçlarını gidermek, yaralarını sarmak için seferber olan Erzurum, tüm kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleriyle deprem bölgesine kardeşliğin gereği olan desteğini artırarak sürdürüyor.

Sinan AYDIN

10 ilde yaşanan asrın felaketi sonrasında, depremzedelerin acılarını dindirmek, ihtiyaçlarını gidermek, yaralarını sarmak için seferber olan Erzurum, tüm kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleriyle deprem bölgesine kardeşliğin gereği olan desteğini artırarak sürdürüyor.

ERZURUM MEM’DEN PSİKOSOSYAL DESTEK

Erzurum'dan Malatya’ya giden Milli Eğitim Müdürlüğü Gönüllü Psikososyal Destek Ekipleri, Milli Eğitim Bakanlığının kurduğu öğrenci etkinlik çadırlarında depremzede çocukların yüzlerini güldürürken vatandaşlarımızın da umutları olmaya devam ediyor.

‘BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ’

Erzurum Milli Eğitim İl Müdürlüğünce, ‘Çocuklarımız Yarınlarımızdır’ başlığı altında yapılan paylaşımda, ‘Malatya’da öğrenci etkinlik çadırlarında, depremzede çocuklara moral destek sunan Gönüllü Psikososyal Ekiplerimizi Bakanımız Sayın Mahmut Özer yalnız bırakmadı. Biz birlikte güçlüyüz, yarınlar için çocuklarımıza umut öğretmenlerimiz. ‘ kaydı düşüldü.

ERZURUM ASHM SAHADA

Depremden etkilenen bölgelerdeki vatandaşlara psikososyal destek sağlamak için uzman ekipleri Adıyaman’daki saha çalışmalarına devam eden Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü faaliyetlerine devam ediyor.

ASHM’DEN ISITICI DESTEĞİ

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Depremzelerimizin yanındayız. Hollanda’da yaşayan Türklerin kurduğu ve Erzurumluların yönetim ekibinde bulunduğu AllFor Life Foundation Derneği tarafından Hatay’da ısıtıcı dağıtıldı. Dağıtım organizasyonuna ASH İl Müdür Yardımcısı İsmet Erdal öncülük etti.’ açıklaması yapıldı.

ERZURUM GSİM’DEN TEMİZLİK MALZEMESİ VE GİYSİ DESTEĞİ

Erzurum Gençlik ve Spor il Müdürlüğü Deprem bölgesinde yaraları sarmak için seferberliğini tüm hızıyla sürdürdü.  İl Müdürlüğünce temin edilen temizlik malzemeleri ve kıyafetleri Malatya İl Müdürlüğüne ulaştırıldı. ‘Gün birlik günü. Türkiye tek yürek.’ başlığıyla verilen paylaşımda, desteklerin sürdürüleceği bildirildi.

BAŞKAN ORHAN DEPREMZEDELERLE BİR ARAYA GELDİ

Erzurum’dan deprem bölgesine ulaştırılan yardım ve verilen destekler artarken, ilde ağırlanan depremzedelere yönelik hizmetler de artırıldı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan Ilıca Termal Otelde ağırlanan depremzede ailelerle bir araya geldi. Orhan yaptığı paylaşımda, ‘Ilıca Termal Otelimizde ağırladığımız depremzede ailelerimizle bir araya geldik. Kuşkusuz yükleri ağır, kederleri büyük; Biz de ortak olup, bu yükü paylaşalım istedik. Ve dedik ki canlarımıza: - Yeriniz de, yuvanız da, bundan böyle başımızın üstüdür, Aziziye’dir, Erzurum’dur.’ ifadelerini kullandı.

AK PARTİ KADIN KOLLARINDAN DAYANIŞMA ETKİNLİĞİ

Erzurum AK Parti Kadın Kolları da üst üste destek ve yardımlaşma odaklı yönetim kurulu toplantılarını sürdürerek, Asrın felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş depremleri sonrası Erzurum’da ağırlanan depremzedeler için ziyaret programları oluşturdu,  dayanışma etkinliklerine yoğunlaştı.