NEREDEN NEREYE… 11 YILLIK BÜYÜK DEĞİŞİM!

Palandöken İlçe Tarım ve Orman Müdürü Metin Yiğit, Günebakış Gazetesi’ne Palandöken İlçe Tarım ve Müdürlüğü binasının değişim sürecinden bahsetti.

Tarih: 12.09.2023 17:22 Güncelleme: 12.09.2023 17:47
NEREDEN NEREYE… 11 YILLIK BÜYÜK DEĞİŞİM!

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ

Yiğit, 2013’de göreve geldiği zaman binanın ilk önce depreme karşı etüdünü yaptırdığını ve binanın sağlam olduğu sonucu alınca da ilk önce dış mantolamayla boyasının tamamlandığını söyledi. Binanın mantolamayla birlikte büyük ölçüde enerji tasarrufu sağladığını ifade eden Yiğit sözlerine şöyle devam etti: 

“Binamız şehir merkezinde güzel bir konumda olduğu için bu değişim, binanın arkada tarafında kurmuş olduğumuz bahçelerimize de yaradı. Bunların dışında binamızın su, elektrik, yangın tesisatlarını yeniledik. Dolayısıyla binamızı 2023 yılına, günümüze uygun şekilde kullanışlı hale getirdik. Aynı zamanda artık devlet kurumları bildiğimiz üzere eskisi gibi değil, bir takım yenilikler oluştu. Örneğin binamızın dış cephesi renkli ışıklarla donatılmıştır, geceleri baktığınız zaman güzel bir manzara görülür. Bunun birinci nedeni güvenliktir. Geçmişte buraya bazı vatandaşların buralara olumsuz amaçlarda geldiğini gözlemlemiştik. Bu ışıklandırmalar sayesinde burası daha güvenli hale gelmiş durumda. Bir diğer nedeni ise görselliktir. Aynı zaman da yan tarafımızda bulunan tarihi Köşk Çay Bahçesi var, biz de bir devlet kurumu olarak uyum sağlamak istedik. Binamıza görsel anlamda şıklık kazandırmış olduk.” 

Palandöken İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün girişlerinden tutup içerisinde ki ayna ve duvar saatlerine kadar her şeyin yenilendiğini ifade eden Yiğit, “binamıza gerçek anlamda bir Tarım ve Orman Müdürlüğü görüntüsü kattık” şeklinde konuştu.