Neymar, Brezilya'da tarihe geçti! Pele'yi geride bıraktı

Güney Amerika Dünya Kupası Elemeleri 1. haftasında Brezilya ile Bolivya kozlarını paylaştı. Sambacıların yıldız futbolcusu Neymar, müsabakada attığı goller ile efsane futbolcu Pele'yi geride bırakıp adını tarihe yazdırdı.

Tarih: 09.09.2023 11:45
Neymar, Brezilya

Brezilya, Güney Amerika Dünya Kupası Elemeleri 1. haftasında Bolivya ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçı Brezilya 5-1'lik skorla kazandı. Kritik maçta Sambacıların yıldız futbolcusu Neymar, attığı goller ile Pele'yi geride bırakarak tarihe geçti.

 

İLK 11DE BAŞLADI

İLK 11'DE BAŞLADI

Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Fernando Diniz, kritik maçta Neymar'ı ilk 11'de başlattı. Yıldız futbolcu oynanan müsabakada 90 dakika sahada kaldı.

PENALTI KAÇIRDI

PENALTI KAÇIRDI

Karşılaşmaya hızlı başlayan Sambacılar, 17. dakikada penaltı vuruşu kazandı ve topun başına Neymar geçti. Hakem düdüğünü çaldı ve Neymar şutunu çekti, fakat yıldız futbolcu penaltıdan yararlanamadı.

 

2 GOL ATTI

2 GOL ATTI

5-1'lik Brezilya galibiyetinde Neymar iki kez sahneye çıktı. Yıldız oyuncu, 61. dakikada ve 90+3. dakikada rakip fileleri sarsmayı başardı.

 

PELEYİ GERİDE BIRAKTI

PELE'Yİ GERİDE BIRAKTI

Bolivya karşısında 2 gol atarak maçın oyuncusu seçilen Neymar, toplam gol sayısında da efsane futbolcu Pele'yi geride bıraktı. Neymar, 79 gole ulaşarak Brezilya Milli Takımı'nın en golcü futbolcusu oldu.

MİLLİ TAKIM KARNESİ

MİLLİ TAKIM KARNESİ

Neymar, Brezilya Milli Takımı ile toplam 124 resmi maça çıktı. Sambacı, bu maçlarda 79 kez rakip fileleri sarsmayı başarırken, 57 kez de asist performansı sergiledi. HABER MERKEZİ