NÖBETÇİ KÜTÜPHANE

İsmail Saib Sencer Erzurum İl Halk Kütüphanesi, iftardan sonra açık.

Tarih: 17.03.2024 23:29 Güncelleme: 18.03.2024 01:54
NÖBETÇİ KÜTÜPHANE

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Ders çalışmak isteyen öğrenciler, Ramazan ayı boyunca saat 22:00’ye kadar açık olan İsmail Saib Sencer Erzurum İl Halk Kütüphanesini kitap almak için gelen okuyucular   kullanıyor.

İftardan sonra kütüphanenin açık olduğunu ifade eden İsmail Saib Sencer Erzurum İl Halk Kütüphanesi yetkilileri,  Ramazan ayında da okuyuculara hizmet vermeye devam edeceklerini  söylediler. 

 İsmail Saib Sencer Erzurum İl Halk Kütüphanesi yetkilileri,” Kütüphanemiz Ramazan ayında da iftardan sonra saat 22:00’ye kadar açık olacak. Kütüphaneler, okuyan, öğrenen, düşünen ve üreten bir nesil yetiştirilmesine, bilgi ve kültür mirasının gelecek kuşaklara aktarılmasına ve medeniyetin gelişimine önemli katkılar sağlıyor. Öğrencilerimiz tarafından büyük rağbet gören kütüphaneler, yine öğrencilerin talebi üzerine ramazan boyunca saat 22’ye kadar açık olacak. Kültür mirasımızın gelecek nesillere aktarılması, benimsetilmesi ve bilgiye ulaşımın yaygınlaştırılması doğrultusunda kültür ve fikir ürünlerini derlemek, koruma altına almak ve toplumun hizmetine sunmak; milli kültürümüzün gelişmesi ve uluslararası alanda tanınmasını sağlamak amacıyla edebiyat, fikir ve sanat eserlerini kamu yararı gözeterek yayımlamak ve yayımlatmaktır.  Kütüphaneler aracılığıyla bilgi toplumuna ulaşma yolunda bilgiyi, kültürü ve sanatı hayatın merkezine taşımak; çağdaş yayıncılık ilkeleri doğrultusunda üretilen fikir ve sanat eserleri ile ulusal ve evrensel kültüre katkıda bulunmaktır. Kütüphaneler; yaş, ırk, cinsiyet, inanç, dil ve düşünce farkı gözetmeksizin toplumun her kesiminin her türlü bilgi gereksinimlerini karşılayarak bulunduğu yörenin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan toplumsal kuruluşlardır. Bu çerçevede verilecek hizmetlerin, kullanıcılara en iyi şekilde sunulabilmesi ve geliştirilebilmesi için kütüphane kurallarına uyulması gerekmektedir.”