Norveç'in konuştuğu 'gözlük hırsızlığı' skandalı

Norveç’te havaalanındaki bir mağazadan pahalı bir güneş gözlüğü çaldığı belirlenen aşırı sol parti lideri Bjornar Moxnes görevinden istifa etti.

Tarih: 24.07.2023 14:47
Norveç

Aynı zamanda Norveç Parlamentosu üyesi olan Moxnex, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, 11 yıldır aralıksız sürdürdüğü parti liderliğinden istifasını duyurdu.

41 yaşındaki Moxnex, “Büyük bir hata yaptım, daha sonraki davranışlarımla durumun daha da kötüye gitmesine yol açtım. Bunun için gerçekten üzgünüm ve özür dilemek istiyorum.” dedi.

Moxnex’in yerine 37 yaşındaki Marie Sneve Martinussen, aşırı sol partinin liderliğini üstlendi.Norveç Parlamentosu’nda 7 üyesi bulunan Kızıl Parti Başkanı Bjornar Moxnes, Oslo Havalimanı’ndaki bir mağazadan parasını ödemediği Hugo Boss marka yaklaşık 100 euro değerinde bir güneş gözlüğüyle ayrıldığının anlaşılması üzerine hırsızlık suçlamasıyla 30 Haziran’da gözaltına alınmıştı.Norveç Parlamentosu’nda 7 üyesi bulunan Kızıl Parti Başkanı Bjornar Moxnes, Oslo Havalimanı’ndaki bir mağazadan parasını ödemediği Hugo Boss marka yaklaşık 100 euro değerinde bir güneş gözlüğüyle ayrıldığının anlaşılması üzerine hırsızlık suçlamasıyla 30 Haziran’da gözaltına alınmıştı. HABER  MERKEZİ