Nüfus ve vatandaşlık hizmetleri artık saray gibi binada!

Erzurum Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, üst düzey teknolojik altyapıya sahip konsepti, hızlı ve kaliteli hizmeti ile Palandöken ilçesinde bulunan Aşık Sümmani Kültür Merkezi'ne taşındı.

Tarih: 20.12.2021 18:28
Nüfus ve vatandaşlık hizmetleri artık saray gibi binada!

Sinan AYDIN

Erzurum İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile Palandöken İlçe Nüfus Müdürlüğü, yeni yerine taşındı. İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, üst düzey teknolojik altyapıya sahip konsepti, hızlı ve kaliteli hizmeti ile merkez Palandöken ilçesinde bulunan Aşık Sümmani Kültür Merkezi'ne taşındı. Erzurum'un önemli kurumları arasında yer alan ve eski Valilik binası olarak tabir edilen binada modernlikten uzak bir ortamda hizmet veren İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, şimdilerde vatandaşla göz kamaştırıcı modern bir alanda hizmet verecek.

VATANDAŞ DAHA MODERN BİR ORTAMDA HİZMET ALACAK

Dönemin Belediye Başkanı orhan Bulutlar tarafından nikah sarayı olarak yaptırılan ve harcanan para nedeniyle günlerce kamuoyunu meşgul eden bina, gtiğimiz aylarda İl Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilmişti. Oldukça şatafatlı bina, yıllarca atıl kalsa da sonunda vatandaşa hizmet için kapılarını açmıştı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün gtiğimiz ay bir bölümüne taçındığı binaya, bu kezde İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile Palandöken İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü taşındı. Bundan böyle Palandöken Aşık Sümmani Kültür Merkezi'nde çalışmalarını sürdürecek olan il ve ilçe müdürlüğü, T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi işlemlerinde daha etkin ve hızlı şekilde vatandaşa hizmet veriyor. Modern binada vatandaşlar için oturaklardan bekleme salonlarına, numaralı otomotik sistemden daha birçok modern hizmet yer alıyor.