OBM'de Kadastro ve Mülkiyet Çalışmaları toplantısı

Kadastro ve Mülkiyet Çalışmaları hakkında toplantı yapıldı. Toplantıda 22/a çalışmaları hakkında karşılıklı görüş alışverişi yapılarak, kurumlar arası işbirliği kapsamında yapılmakta olan çalışmalar birlikte değerlendirildi.

Tarih: 17.10.2022 11:16
OBM

Sinan AYDIN

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü'nde Kadastro ve Mülkiyet Çalışmaları hakkında toplantı yapıldı. Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Yaşar Öztaş Eğitim Merkezinde orman kadastro çalışmaları ve 22/a uygulamaları hakkında toplantı yapıldı. Toplantıya Bölge Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Bulut, Erzurum Kadastro İl Müdürü Hüseyin İlhan ve Kadastro Müdürlüğü teknik heyeti, Kadastro ve Mülkiyet Şube Müdürü Veli Günal ve Bölge Müdürlüğümüzde görevli kadastro komisyon başkanı, üyeleri ve teknik elemanları katıldı. Toplantıda 22/a çalışmaları hakkında karşılıklı görüş alışverişi yapılarak, kurumlar arası işbirliği kapsamında yapılmakta olan çalışmalar birlikte değerlendirildi.

KADASTRO ÇALIŞMALARI NEDİR?

Kısaca bir bölgede yer alan arsaların kayıtlarının tutulmasına kadastro denir. Her arsanın niteliği, büyüklüğü ve değeriyle ilgili hukuki hakları belirtilir. Türk Dil Kurumu'na göre, bir ülkedeki her çeşit arazi ve mülk yerinin, alanının, sınırlarının ve değerlerinin devlet eliyle belirlenip plana bağlanması işidir. Kadastronun günümüzdeki tanımı ise gayrimenkulün ya da taşınmazın miktar, değer, mülkiyetinin resmi kayıtlarının vergi sistemine bağlı olarak kullanılmasıdır. Bu kullanım aynı zamanda taşınmazın sınırlarının arazi ve harita üzerinde belirtilerek hukuki durumlarının ve üzerindeki hakların tespit edilmesi işlemidir.