Ofis mobilyaları yitip gidiyor

Masa, sandalye, dolap, sehpa gibi işyerlerinde veya kurum/ kuruluşlarda kullanılan eşyalar ofis ve büro mobilyaları olarak ifade edilirken bu ürünlerin satışını yapan esnaf gün geçtikçe yok oluyor.

Tarih: 02.12.2023 14:48 Güncelleme: 02.12.2023 14:50
Ofis mobilyaları yitip gidiyor

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Büro malzemelerinin artan hayat pahalılığından kaynaklı olarak gün geçtikçe tercih edilmemesinden şikayetçi olan Büro malzeme işletmecisi Burhan Doğan, “Erzurum’da büro malzemesi zaten beş tane firma var ve bölge bayisi olarak nereye kadar kendi öz kaynaklarımızdan faydalanacağız? nereye kadar bunu elimizde tutacağız? o da belli değil” ifadelerini kullandı. 

Müşterilere fiyat vermeye utanır hale geldiklerinin altını çizen doğan, “Müşterimize fiyat vermeye utanıyoruz çünkü bir tane koltuk olmuş 7-8 bin lira ve bunun dışında yine Büro malzemelerinde satış fiyatları azami 500 bin, asgari 5 bin TL fakat insanların beğenisine ve adetine göre de değişmektedir” dedi. 

Büro malzemelerinin tercih edilebilirliğini artırmak için kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayan doğan, “Birçok kamuda yatırım var ama alımları genelde devlet malzeme ofisi üzerinden alıyorlar ya da geldikleri bölgelerdeki insanlara yakınlıklarından dolayı dışarıdan alıyorlar. Bu durumun gerek ticaret odası tarafından gerek valilik tarafından gerekse Büyükşehir tarafından kontrol edilmesi lazım. Kontrol edilmezse yerel esnafa pozitif ayrımcılık sağlanmazsa yakın bir dönemde bizim sektörle ilgili satıcı kalmayacaktır” açıklamalarında bulundu.