Öğrenci taşımacılığındaki zamlara tepki nasıl?

Öğrenci taşımacılığına gelen zamlardan memnun kalmayan vatandaşlar çocuklarını kendileri götürüyor.

Tarih: 07.10.2023 16:50
Öğrenci taşımacılığındaki zamlara tepki nasıl?

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Yapılan zamlardan memnun olmayan vatandaşlar mümkünken, öğrenci servisleri başkanı gelen zamlardan memnun olduğunu, “Öğrenci taşımacılığı için yapılan zamlar şu an da olması gerekti gibi ve yetiyor. Zam yapılmadan önceki fiyatla zam yapıldıktan sonraki fiyatlar arasında bir uçurum olmadı. Sağ olsun belediye başkanımızda bu konuda bizlere yardımcı oldu”. İfadelerini kullanarak açıkladı. 

Vatandaşlar memnun değil

Vatandaşların neden memnun olmadığına değinen öğrenci servisleri başkanı İsvandiye Altun, “Yapılan zamlardan her ne kadar bizler memnun kalsak da vatandaşımız bu nokta da memnuniyetsizliğini dile getiriyor ve genellikle bunun nedeni de onlar için yapılan zamların yüksek olmasıyla kaynaklı. Bir de aynı aile de birden fazla çocuk varsa durum onlar için biraz daha zorlaşıyor ve her ne kadar bizlerin bu gibi durumlarda kardeş indirimleri olsa da onlar için pek bir şey ifade etmiyor. Bu anlamda Memnun olmayan ve evle okulu arasındaki mesafenin kısa olduğu öğrencileri aileleri götürüyor. Bu durum karşısında bizlerin de öğrenci sayısında düşüş yaşandığını ifade edebilirim ama uzak mesafe için velilerden herhangi bir tepki yok” dedi.  

Okulların açılmasıyla birlikte işlerimiz açıldı 

“Eğitim öğretim yılının geçtiğimiz günlerde açılmasıyla bizlerinde işleri açıldı. Öğrenci taşımacılığına zam gelmeden önce benzin fiyatlarına ve bununla beraber her şeye zam gelmesi bizleri tedirgin etse de şu an için işlerimiz iyi ama benzinin olduğu yerde kalmayarak ve artış göstermesi durumunda aynı şeyleri söyleyemem”. 

Ne kadar öğrenci taşımacılığı var?

“Şu anda bu sektörden çıkan arkadaşlarımız olduğu için eskiden öğrenci taşımacılığı sayımız fazlaydı ama bugün itibariyle toplam 550 tane taşımacılığımız var”.