Öğrenciler de olmasa?

Eylül aynının sonlarına doğru öğrencinin şehre gelmesi ile birlikte işlerinin açılarak satışlarda büyük bir yoğunluğun yaşandığını dile getiren İkinci El ve Spot Eşya Satıcısı Erdal Özgün kış mevsiminin gelmesiyle piyasalara bariz bir durgunluğun hâkim ol

Tarih: 01.01.0001 00:00
Öğrenciler de olmasa?

Nesrin Çetinkaya

Özellikle internet ortamında yapılan alım-satım ve alışverişlerin ikinci el ve spot eşya satan esnafı büyük ölçüde olumsuz etkilediğine ve zor durumda bıraktığına dikkat çeken İkinci El ve Spot Eşya Satıcısı Erdal Özgün, şuanda piyasalarda büyük bir durgunluğun yaşandığını kaydetti. Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte çok nadir satış yaptıklarını belirten Özgün, kişilerin karşılıklı olarak alım satım yaptığını bu noktada bir nevi ikinci el eşya satan esnafa ihtiyacın kalmadığını kaydetti. Kiralık evlerin ve bazı yurtların eşyalı olarak öğrenciye sunulmasının da satışları durdurduğuna değinen Özgün, piyasalarda meydana gelen genel durgunluktan bahsetti.

PİYASALAR DURGUN

Konuya ilişkin değerlendirmelerin paylaşan Özgün, ?Bizim çalıştığımız sektör genellikle öğrencilere yönelik. Öğrenci şehre gelir evini tutar ve ikinci el eşya satan esnafa yönelir. Okullar açıldığı zaman işlerimizde güzel bir yoğunluk oluyor. Malum Erzurum öğrenci şehri, bundan dolayı çok büyük hareketlilikler yaşadığımız zamanlar genelde okulların açıldığı haftalardır. Şuanda havalar iyice soğudu. Kış mevsimi de iyiden iyiye geldi sayılır. Son yıllarda piyasamızda genel olarak bir durgunluk var. Şuanda da artık yoğunluğumuz yok, satışlarımızda çok az. Çok az maliyetlerde ev döşemekteyiz. Özel dayalı döşeli, yurtlar ve eşyalı kiralık daireler de bizi büyük ölçüde etkiledi. Şuan nadirde olsa satışımız var. Özellikle bizi etkileyen bir diğer etken de şudur, artık herkes alım satım iş yapıyor. Bunun için internet siteleri var. İnsanlar eşyalarını, kullanmadıklarını başka birine aracı olmadan satabiliyor, aynı şekilde de alışveriş yapabiliyor. Bir nevi bizi aradan kaldırdılar. Özellikle internet ortamında yapılan satışlarla ve alımlarla birlikte bizim işlerimiz iyiden iyiye düştü. İşlerimizin iyi gitmemesindeki en büyük nedenlerden birisi budur. Başta da dediğim üzere tek beklentimiz okullardır, öğrencilerdir onlarda artık bizden çok fazla alım yapmıyorlar. İnternette yapılan satışlar daha cazip geliyor, kendi aralarında anlaşarak alım satımı gerçekleştiriyorlar. Bu durumdan da en çok biz ikinci el eşya esnafı etkileniyor. Piyasalarda yaşanan durgunlukta bundan ibarettir? ifadelerini kullandı.

.